Fodbold

Italienske medier slagter Juventus: Ronaldo er ikke nok

Den nationale sportspresse er hård ved det italienske mesterhold efter det overraskende Champions League-exit til Ajax.

Alle andre end målscorer Cristiano Ronaldo og målmand Wojciech Szczęsny bør nok holde sig fra at slå op i de italienske aviser dagen derpå.

For resten af Juventus-holdet får hård behandling af den italienske sportspresse, efter at de i aftes blev sendt ud af Champions League hjemme mod Ajax.

"Juventus slukket og uden holdånd. Kun CR7 og Szczęsny er undtaget", lyder overskriften på analysen af kampen hos den store sportsavis La Gazzetta dello Sport. Her kalder avisen holdet en "dårlig kopi" af det Juventus-mandskab, der for få uger siden lavede et stort comeback mod Atletico Madrid.

- For bløde og kedelige. De gav afkald og var underdanige - selv ud fra et fysisk synspunkt var de i problemer, skriver de blandt andet.

- Gruppens holdånd er savnet, ligesom ønsket om altid at komme først på bolden, som kan gøre forskellen på sådan en aften. Allegri (Juventus' træner, red.) havde efterspurgt hyæner på banen, men de 41.000 på stadion så få af dem i aftes.

Han ønskede hyæner og fik dem at se. Bare synd, at de var hollandske

Corriere della Sera

Præstationen kom også bag på TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det er en kæmpe overraskelse, at Juventus røg ud. Det er meget sjældent, det sker på Juventus' hjemmebane og specielt i de store kampe, siger han.

- De købte kun Ronaldo for én ting. Det var at vinde Champions League-trofæet. De vinder ligaen, men det betyder ikke så meget for Juventus. Det var Champions League, det handlede om, så det er virkelig en sort dag for Juventus og italiensk fodbold, uddyber han.

"Ronaldo er ikke nok"

Det så faktisk godt ud for Juventus, da Cristiano Ronaldo bragte dem planmæssigt i front efter en lille halv time.

"Mister Champions League", som La Gazzetta dello Sport kalder portugiseren med de fem titler i turneringen, er sammen med Wojciech Szczęsny den eneste Juventus-spiller, som avisen har fundet værdig til ros.

- Men Ronaldo er ikke nok til at vinde en kamp som denne, står der samtidig.

Og det var flere gode redninger fra Wojciech Szczęsny altså heller ikke. 1-2-resultatet sender Ajax i semifinalen på Juventus' bekostning.

Torino-avisen La Stampa mener, at Cristiano Ronaldo "har haft bedre aftener" og hæfter sig ved, at de senere års konge af Champions League abdicerede på dagen, hvor Lionel Messi "stjal scenen i Barcelona".

Den traditionsrige avis Corriere della Sera giver alle andre end Cristiano Ronaldo og Wojciech Szczęsny hård medfart i deres spalter. Mens de to modtager hæderlige 7-taller i avisens karakterbog, får anfører Paulo Dybala kun 4,5.

- Han lavede ikke to gode afleveringer i træk, lyder den hårde dom.

Den dårligste karakter modtager Juventus-træner Massimiliano Allegri imidlertid efter "et nederlag uden formildende omstændigheder".

- Han ønskede hyæner og fik dem at se. Bare synd, at de var hollandske, skriver avisen.