Sag åbnet mod Brøndby efter nye homofobi-tilråb

Fodboldens Disciplinærinstans har åbnet sager mod både Brøndby og FCK efter søndagens superligaopgør.

Der er åbnet en ny sag mod fodboldklubben Brøndby IF på baggrund af deres fans' homofobiske tilråb mod FCK-spiller Viktor Fischer.

Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans til TV 2 SPORT.

- I den sag vil indgå de forhold, som vi har konstateret i forbindelse med kampafviklingen, som kan være overtrædelse af reglerne. Det gælder regler for pyroteknik og de omstændigheder omkring sange og tilråb rettet mod en FCK-spiller (Viktor Fischer, red.) fra Brøndbys fans, siger formand Jens Hjortskov og tilføjer:

- Det er på egen hånd, vi har taget den del om sangene op.

Jens Hjortskov oplyser desuden, at der også er åbnet sag mod FC København, hvis tilhængere ligesom Brøndbys benyttede sig af pyroteknik til rivalopgøret 14. april. Det fremgår af dommerens indberetning efter kampen.

TV 2 SPORT har onsdag været i kontakt med Brøndby, men klubben har ikke ønsket at kommentere sagen.

Advaret om strengere straf

Det er kun fem dage, siden Brøndby IF ligesom OB blev straffet med en bøde på 25.000 kroner for homofobiske tilråb rettet mod Viktor Fischer.

I kendelsen skrev Fodboldens Disciplinærinstans, at der ville vente større sanktioner til klubberne, hvis tilråbene blev gentaget.

Nu har det gentaget sig. Bliver straffen så strengere?

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Vi behandler sager, og så kommenterer vi ikke på dem i forhold til deres materiale og forhold, siger Jens Hjortskov.

Disciplinærinstansen afventer nu en redegørelse fra klubberne.

- Redegørelsen fra klubben kommer først om en uges tid, da den ene klub har bedt om en længere frist, siger Jens Hjortskov uden at ville kommentere på, om det er Brøndby- eller FCK-lejren, der har bedt om udsættelse.

Sang før kampstart

De homofobiske tilråb faldt før rivalopgørets startfløjt og fremgår derfor ikke af dommer Jørgen Daugbjerg Burchardts kamprapport.

- Brøndbys fans var smarte nok til at synge det inden kampen, så vi kunne få spillet kampen, og alle dem, der kom og ville se Danmarks største fodboldkamp, kunne få lov til at komme hele vejen gennem kampen, sagde Viktor Fischer efter kampen til 3+, men slog samtidig fast, det ikke var smart gjort.

Brøndby-formand Jan Bech Andersen tog med det samme afstand fra klubbens fans' sang.

- Jeg er utrolig skuffet. Det er enormt uacceptabelt. Det er vigtigt, at vi kommer det til livs. Alle mennesker er lige, og vi tager dyb afstand fra det, sagde han ifølge B.T. kort efter sangen.

I fodboldloven understreges det, at 'DBU udøver sit virke uden urimelig forskelsbehandling i relation til alder, køn, etnisk oprindelse, religiøsitet og seksualitet'.

Et af punkterne i superligaklubbernes fælles reglement er, at 'racistiske, homofobiske og andre diskriminerende ytringer er strengt forbudt'.