Fodbold

Tidligere landsholdsspiller tæt på karrierestop

25-årige Julie Trustrup Jensen kan ikke se, hvordan hun skal komme tilbage fra endnu en korsbåndsskade.

I slutningen af 2018 bliver fodboldspiller Julie Trustrup Jensen ramt af en korsbåndsskade i venstre knæ.

Hun er netop vendt tilbage efter en slem hjernerystelse og får i en reserveholdskamp sine første minutter for sin nye klub Vålerenga.

Kampen er bare ti minutter gammel, da uheldet sker. I en tackling sidder hendes fod fast i kunstgræsset.

Misser EM i 2017

Det er ikke første gang, årets kvindelige danske talent i 2011 pådrager sig en korsbåndsskade. I en vintertræning i 2016 i sin daværende klub Brøndby presser hun en holdkammerat, da hendes højre ben pludselig giver efter.

- Første gang fandt jeg motivationen. Denne gang fylder følelsen af at stoppe meget mere. Jeg har været alt for meget igennem de seneste to år, og på en måde føler jeg mig lettet over, at denne korsbånsskade på en måde tager valget for mig, siger Julie Trustrup Jensen til DR.

Korsbåndsskaden i højre knæ betyder, at hun går glip af EM i Holland i 2017, hvor Danmark ender med at vinde sølv.

Senere samme år vender hun tilbage for Brøndby efter tålmodig genoptræning. Præstationerne resten af sæsonen giver hende en kontrakt med norske Vålerenga fra sommeren 2018.

Et svært valg

I en af sine sidste kampe for Brøndby får Julie Trustrup Jensen dog bolden i hovedet, og da lægerne undervurderer omfanget, og hun spiller videre, ender hun med at måtte sidde ude i de første fire måneder af sin tid i Norge.

I dag - et halvt år efter korsbåndsskade nummer to - skal den 25-årige fodboldspiller træffe et svært valg.

- Jeg føler på en måde, jeg har et ansvar for at komme tilbage. Især over for de mange mennesker, der har hjulpet mig frem i min karriere. Men jeg bliver også nødt til at tænke på mig selv og min krop, siger hun til DR.

Julie Trustrup Jensens kontrakt med Vålerenga udløber efter 2019-sæsonen. Hun har spillet 21 A-landskampe - den seneste en venskabskamp mod Belgien 28. november 2016.​