Fodbold

Tottenham sender Manchester City ud efter vanvittigt drama

Fernando Llorente scorede målet, der sendte Tottenham i semifinalen.

Tottenham er klar til semifinalen i Champions League efter et målorgie mod Manchester City.

For første gang nogensinde er Tottenham klar til semifinalen, siden verdens største klubturnering i 1992 kom til at hedde Champions League.

Tottenham vandt første opgør på hjemmebane med 1-0, og efter et 4-3-nederlag til Manchester City i returkampen er Tottenham videre på reglen om udebanemål.

Manchester City 4-3 Tottenham

  • 1-0 Raheem Sterling (4')
  • 1-1 Heung-Min Son (7')
  • 1-2 Heung-Min Son (10')
  • 2-2 Bernardo Silva (11')
  • 3-2 Raheem Sterling (21')
  • 4-2 Sergio Aguero (59')
  • 4-3 Fernando Llorente (73')

Dybt inde i overtiden var der ellers ekstatisk jubel på stadion i Manchester, da Raheem Sterling scorede til 5-3. Målet blev dog underkendt på grund af offside, efter dommeren fik hjælp af VAR.

Christian Eriksen i dyb skuffelse i sekunderne inden annulleringen af Manchester Citys 5-3-scoring.

- Jeg må være en af de heldigste mænd på jorden i dag. Med den sidste bold, hvor de scorede, troede jeg, det var overstået, siger Christian Eriksen i et interview efter kampen, som blev vist på 3+.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var vildt og vanvittigt, men vi er stolte af hinanden. Nogle gange bliver du irriteret over VAR, men i dag siger jeg tak, siger Heung-min Son ifølge norsk TV 2 til BT Sport.

I semifinalen står Tottenham over for danskerklubben Ajax, der tirsdag sendte Juventus ud. Den anden semifinale står mellem FC Barcelona og Liverpool.

Flere Champions League-rekorder

Det blev samtidig rekordernes aften efter en vanvittig indledning på kampen. Efter 11 minutter var stillingen 2-2, og de 4 mål blev scoret inden for bare 7 minutter.

Kampens 5. scoring faldt efter 21 minutter. Det er de hurtigste 4 og 5 scoringer i en Champions League-kamp nogensinde.

Raheem Sterlings scoring efter 3 minutter og 51 sekunder var Manchester Citys hurtigste nogensinde i turneringen.

Endelig skiftede føringen to gange i første halvleg, hvilket aldrig er sket i en Champions League-kamp før.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Efter fire minutter var City inde i varmen med et mål og efter ti minutter helt nede i kulkælderen med et krav om at score tre gange.

Efter 21 minutter var de to af målene så leveret i en næsten uvirkelig indledning på kampen, som havde begge hold fået sprøjtet benzin i blodet.

City førte 3-2 efter 21 minutter.

Dramaet blev skudt i gang efter fire minutter, da Raheem Sterling krøllede bolden i mål til 1-0.

Så slog Tottenhams Son Heung-min til for første gang og udlignede, inden Son igen tre minutter efter drejede bolden i mål på Christian Eriksens oplæg til 2-1. Det holdt et minut.

Son Heung-min jubler over scoringen til 2-1, som Eriksen lagde op til.

Bernardo Silva afsluttede for City. Danny Rose rettede bolden af, og den snød Tottenham-keeper Hugo Lloris.

2-2. 11 minutter spillet, men så var der også lidt ro på. I 11 minutter.

Gæsterne dækkede ikke op, og Kevin De Bruyne sendte bolden klinisk ind i feltet, hvor Sterling med sit andet mål i kampen øgede til 3-2.

21 minutter spillet og alle mand tilbage til udgangspunktet. City jagtede stadig en nødvendig scoring, og Tottenham var presset.

Moussa Sissoko blev skadet og måtte udskiftes, men pludselig tordnede Son bolden lige forbi den fjerneste stolpe efter et stigende City-pres.

Presset fortsatte fra anden halvlegs start. Lloris var på overarbejde, og City sad på alt.

Sergio Agüero tordnede bolden i mål til 4-2 efter en time, men den rutinerede spanier Llorente fik reduceret til 3-4, efter at video havde overbevist dommeren om, at han scorede med hoften i det 73. minut.

City indledte en offensiv og slog løs på alt, som var det sidste omgang i en blodig boksekamp. Tottenham tog imod i tovene med bussen parkeret.

I overtiden fejlede Eriksen så, og Sterling hamrede bolden i nettet til 5-3 for blot at erfare, at video viste offside i situationen.

Tottenham blev nærmest genoplivet og sled sig til sidste fløjt, mens City måtte vinke farvel til muligheden for fire titler i sæsonen.