Fodbold

Manchester City måtte slette jubel-opslag efter dramatisk afgørelse

Presseafdelingen fik travlt, da Manchester Citys sene scoring blev underkendt.

Internettet har det sjovt på Manchester Citys bekostning, efter de onsdag aften røg ud af Champions League.

I hvert fald to opdateringer nåede de at sende afsted, inden det, der lignede den afgørende scoring fra Raheem Sterling, blev underkendt for offside efter kontrol fra VAR-rummet.

En af opdateringerne fandt Manchester Citys presseafdelingen åbenbart så pinlig, at de hurtigt pillede det ned igen.

- Det er historisk, skrev de på Instagram, mens både spillere og tilskuere jublede på stadion.

Ingen havde set, at fejlafleveringen fra Tottenhams Christian Eriksen ramte en Manchester City-spiller, inden den fandt vej til Sergio Agüero, der stod offside.

På vej mod 200.000 likes

Også på Twitter blev scoringen fejret af Manchester City. Og det på impulsiv vis.

De fleste knapper på tastaturet fik et tryk i sekunder efter den - viste det sig - ulovlige scoring.

Opdateringen, som ikke er blevet pillet ned, har i skrivende stund fået 175.000 likes, mens 88.000 har lavet et såkaldt 'retweet', hvor de deler tweetet.

Mange morer sig også på Manchester Citys bekostning.

Særligt Liverpool-fansene er talstærkt repræsenteret i kommentarerne, hvor flere Jürgen Klopp-memes figurerer.

Men også verificerede kontoer, som for eksempel de franske bettingeksperter Parions Sport gør sig sjove på Manchester Citys bekostning.

Ja, selv Twitters egne administratorer benytter lejligheden til at score likes.

14.000 synes i skrivende stund godt om Twitter Sports efterligning af Manchester Citys opdatering.

Trænere uenige om VAR

Også manageren for Manchester City, spanske Pep Guardiola, jublede forgæves, inden 5-3-målet blev annulleret. Men det ændrer ikke på, at han går ind for VAR-systemet.

- Jeg har det fint med fair fodbold. Hvis der er offside, så er der offside. Jeg støtter VAR, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Pep Guardiola mener imidlertid, at den tyrkiske dommer Cüneyt Çakır på trods af VAR-hjælpen tog den forkerte beslutning, da han anerkendte Tottenhams afgørende scoring i anden halvleg med argumentet om, at Fernando Llorente brugte hoften til at få bolden over stregen.

- Det er bare at se, at der er hånd på ved Llorentes mål. Fra en vinkel ligner det, at der er hånd på, og fra dommerens vinkel ligner det ikke, siger han.

I modsætning til Pep Guardiola har trænerkollegaen fra Tottenham Mauricio Pochettino udtrykt bekymring over indføringen af VAR. En skepsis, han fastholder efter onsdagens opgør.

Endelig er danske Christian Eriksen meget lettet over, at hans fejlaflevering ikke blev dyr. Det skriver han på Instagram.