Fodbold

Pochettino står fast trods VAR-hjælp: - Jeg er bekymret for spillet

Mauricio Pochettino jubler efter Tottenhams samlede sejr over Manchester City.  Andrew Yates / Ritzau Scanpix

Tottenham blev reddet af dommernes videohjælp i Champions League. Det får dog ikke træneren til at juble over VAR.

Videosystemet VAR havde enorm indflydelse, da Tottenham spillede sig videre til semifinalen i Champions League.

Tre minutter inde i overtiden fik Manchester City et potentielt afgørende mål annulleret for offside, men det får ikke Tottenhams manager Mauricio Pochettino til at ændre sin skepsis over for systemet.

- Jeg har tidligere sagt, at indførslen af VAR kommer til at ændre spillet. Jeg støtter, at man hjælper dommerne, og for et år siden var jeg bekymret. I dag har jeg det på samme måde, men man må acceptere det, både når det er med dig og imod dig. For eksempel er det ikke sikkert, der var blevet dømt straffespark i den første kamp, og sådanne situationer er der i hver evig eneste kamp.

- Det vigtigste lige nu er, at vi er i semifinalen. Jeg synes, vi fortjener det, og mine spillere er helte, sagde Pochettino på det officielle pressemøde efter kampen.

Eriksen føler sig heldig

Før det annullerede mål, der blev scoret efter en skidt aflevering fra Christian Eriksen, var en VAR-dom allerede faldet ud til Tottenhams fordel. Fernando Llorentes reducering til 4-3 blev godkendt, efter dommeren i længere tid havde set situationen igennem for eventuel hånd på bolden.

- Nogle gange er man træt af VAR, men i dag siger vi tak for en god beslutning, sagde Tottenhams Son Heung-min til britiske BT Sport efter kampen.

Samme medie talte med Christian Eriksen, der også glædede sig over onsdagens VAR-beslutninger.

- Jeg må være en af de heldigste mænd på jorden i dag. Jeg troede, det hele var forbi. Med den sidste bold, hvor de scorede, troede jeg, det var overstået.

- Gudskelov var der offside.

I Champions League-semifinalerne skal Tottenham møde Ajax, mens FC Barcelona møder Liverpool.