Fodbold

Hollandske klubber er utilfredse med forbunds beslutning

33. spillerunde i den hollandske Æresdivision er udsat for at give Ajax optimale betingelser før første Champions League-semifinale.

For første gang i 15 år skal en hollandsk fodboldklub spille semifinale i Champions League. Ajax møder engelske Tottenham over to kampe.

Den første semifinale spilles i London 30. april. To dage inden skulle Amsterdam-klubben have mødt De Graafschap, men torsdag meddelte det hollandske fodboldforbund, KNVB, at 33. spillerunde er flyttet fra 28. april til 15. maj.

Årsagen er, at forbundet ønsker, at samtlige kampe i de to sidste spillerunder bliver afviklet samtidig.

Ikke alle klubberne i Æresdivisionen er tilfredse med beslutningen om at flytte den næstsidste spillerunde, omend de er gået med til det.

Færre Feyenoord-fans til Van Persies afskedskamp

Feyenoord skal som følge af ændringen afslutte sæsonen på udebane mod Fortuna Sittard knap 200 kilometer hjemmefra og ikke som ellers planlagt på De Kuip, og det betyder, at mange af klubbens fans ikke får mulighed for at opleve Robin van Persies sidste kamp i karrieren på tætteste hold.

Også træner Giovanni van Bronckhorst stopper i klubben til sommer.

- Som mange andre klubber er Feyenoord meget utilfreds med beslutningen og har utvetydigt givet udtryk for dette på mødet, lyder det fra Rotterdam-klubben på sin hjemmeside med henvisning til mødet i fodboldforbundet torsdag.

Ifølge NOS skulle Feyenoord efter mødet ligeledes have meddelt, at PSV, som kæmper med Ajax om mesterskabet, indordnede sig efter det, 'KNVB (fodboldforbundet, red.) pålagde dem'.

Den hollandske tv-station skriver videre, at bestyrelsesformanden i PEC Zwolle, Adriaan Visser, har udtalt til Algemeen Dagblad, at der skal laves klare aftaler i begyndelsen af sæsonen med hensyn til undtagelser.

KNVB-direktør forstår utilfredshed

Direktøren i det hollandske fodboldforbund, Eric Gudde, har forståelse for, at ikke alle klubberne er glade for løsningen, men han opfordrer samtidig klubberne til at se ud over egen næsetip.

- Hvis en anden klub havner i samme todages-problem i Europa eller pokalturneringen næste år, vil jeg komme op med samme løsningsforslag, siger han til NOS.

Ajax' modstander i næstsidste spillerunde, De Graafschap, der kæmper for overlevelse, bakker op om beslutningen, som klubben kalder for 'den bedste løsning'.

Med ændringen i kampprogrammet skal 33. spillerunde i Æresdivisionen spilles 15. maj med start klokken 19.30. 34. spillerunde bliver fløjtet i gang 12. maj klokken 14.30.

Både Ajax og PSV har 74 point med fire spillerunder tilbage, men førstnævnte sidder på førstepladsen grundet en bedre målscore. Feyenoord er nummer tre med 56 point - fire point flere end AZ Alkmaar på fjerdepladsen.