Fodbold

Danskerklub tager vigtig sejr og rykker væk fra nedrykningsplads

Danskerklubben Celta Vigo kravler væk fra nedrykningsstregen efter en sejr på 2-1 over Girona.

Danskerklubben Celta Vigo tog lørdag eftermiddag et vigtig skridt væk fra nedrykningstregen i den spanske La Liga, efter en sejr på 2-1 over Girona.

De tre danskere Pione Sisto, Andrew Hjulsager og Mathias Jensen startede alle opgøret på bænken, og herfra kunne de se klubikonet Iago Aspas bringe andaluzerne i front efter 34 minutter.

Her stod angriberen på det helt rigtige sted i feltet og kunne let og fortjent sende bolden i nettet til en Celta-føring efter glimrende forarbejde af kampens store oplevelse Sofiane Boufal på venstrekanten.

Målet var angriberens 16. i denne La Liga-sæson i bare 22 kampe. En drilsk lægskade har nemlig holdt den spanske landsholdsspiller fra banen i flere omgange.

I anden halvleg fik gæsterne fra Girona udlignet, da Portu på kanten af offside sendte læderet i kassen. Der skulle dog et par minutters kig på videomateriale til, før scoringen blev anerkendt.

Herfra var Celta Vigo tvunget i offensiven, hvis ikke de fortsat skulle være at finde faretruende tæt på nedrykningsstregen.

Men med tyve minutter igen af kampen fik Boufal så på ny bolden på venstrekanten.

Nok engang udfordrede marokkaneren sin direkte modstander, gik ind i banen og sendte bolden over i det længe hjørne fra kanten af straffesparksfeltet.

Den føring smed Celta Vigo ikke igen. Dermed kravler danskerklubben op på en aktuel 14. plads i La Liga, klubben har dog 'kun' tre point ned til Valladolid, der ligger placeret under nedrykningsstregen.

Andrew Hjulsager var den eneste af de tre danskere, der kom på banen. Den tidligere Brøndby-spiller fik de sidste ti minutter af kampen.