Fodbold

Ingen havde set det komme, at jeg skulle være sammen med en pige, siger Harder

Pernille Harder håber, at hun kan være med til at inspirere andre, så homofobi en gang for alle kan komme ud af fodbolden.

Se hele Pernille Harders historie i "Seje Sportskvinder" på TV 2 PLAY.

Det er aften i tyske Wolfsburg. Den danske fodboldspiller Pernille Harder gør sig klar til en hyggeaften med kæresten - den svenske landsholdsspiller og Chelsea-spiller Magdalena Eriksson.

Nøjagtig som alle andre nyder de to fodboldstjerner også en afslappende aften på sofaen med lidt TV. Men måden kæresteparret hygger på er alligevel en anelse anderledes end de fleste andre.

Man er normal, lige meget hvem man bliver forelsket i

Pernille Harder, fodboldspiller

Ikke fordi der er tale om to kvinder, der elsker hinanden. Men fordi den ene sidder i en sofa i Tyskland, og den anden slapper af i en anden sofa 900 kilometer væk i den engelske hovedstad. Men takket være FaceTime på computeren er Harder og Eriksson alligevel sammen

- 1, 2, 3.... Nu.

Kæresteparret trykker synkront på fjernbetjeningerne i henholsvis Wolfsburg og London. Det seneste afsnit af DR's dramaserie 'Bedrag' skal starte på præcis samme tidspunkt i det tyske hos Pernille Harder og i det engelske hos Magdalena Eriksson. Ellers bliver det noget rod.

- Så er det, som om vi sidder sammen i sofaen. Vi sidder egentlig bare og ser det sammen og snakker, fortæller den danske fodboldstjerne om hende og kærestens specielle konstellation.

Selvom afstanden er større end i mange andre forhold, så er følelserne de samme.

- Jeg er selv utroligt stolt over at være homoseksuel. Om man forelsker sig i en dreng eller pige, eller mand eller dame, er lige meget, fortæller Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller, for hvem det ikke stod skrevet i kortene, at hun skulle finde en kvindelige kæreste.

- Jeg tror ikke, der var nogen, der havde set det komme, at jeg skulle være sammen med en pige. Det gjorde jeg heller ikke selv.

Med budskabet om, at man skal være stolt af sin kæreste - uanset køn, håber Pernille Harder, det kan være med til at gøre hende til et forbillede også uden for fodboldbanerne.

I den seneste tid har homofobi i fodbold nemlig været særligt i vælten. Det skyldes, at FCK-spilleren Viktor Fischer gentagene gange har været udsat for homofobiske tilråb fra modstanderholdenes tilskuere.

Og brugen af homoseksualitet som noget nedsættende håber Harder, hun kan være med til at lave om på.

- Jeg håber, at der er mange der ser på mig og tænker, det er normalt at være homoseksuel. Man er normal, lige meget hvem man bliver forelsket i.

- Jeg troede ikke, jeg skulle være sammen med en kvinde

Det har været hverdag med et langdistanceforhold de sidste to år for Pernille Harder og Magdalena Eriksson, der spiller i hver deres storklub.

De lærte hinanden at kende, da de i fire år spillede sammen i den svenske klub Linköping og endte med at forelske sig. Siden da har de hængt sammen.

- Fra starten var der ikke rigtig noget mellem os. Vi var begge i et forhold, men efter et år begyndte vi at snakke rigtig meget sammen, og så blev vi bare forelskede og kom rigtig tæt på hinanden, fortæller Pernille Harder.

Pernille Harder har da heller ikke vidst, at hun var homoseksuel gennem hele sit liv.

Mine forældre forstår det 100 procent

Pernille Harder, fodboldspiller

I ungdomsårene i Ikast kastede den nu 26-årige fodboldspiller sin kærlighed på en fyr, men da hun drog mod øst og havnede i Sverige, var det som om, der skete noget hos Harder.

- Det var først, da jeg kom væk, ud i andre miljøer og oplevede verden, at jeg opdagede nogle andre ting ved mig selv.

Sværere at springe ud i Ikast

Det var her, den danske landsholdsspiller og den svenske Magdalena Eriksson faldt for hinanden.

Selvom det var overraskende for Harder selv, så har det aldrig været et problem at stå frem som homoseksuel. Slet ikke hos familien.

- Jeg har haft det meget let. Mine forældre forstår det 100 procent. Der var slet ikke noget der.

Men havde Pernille Harder stadig boet i Ikast, så kunne hun godt tro, at det ville have gjort det meget svære at springe ud som homoseksuel.

- Hvis jeg stadig boede i Ikast, så tror jeg måske, at jeg ville have haft sværere ved det. Det er en lille by i Jylland, hvor der måske ikke er rigtigt mange, der er homoseksuelle eller biseksuelle. Så det havde måske været lidt anderledes, lyder det fra den danske landsholdsanfører.

Men uanset hvor i verden, man er homoseksuel, så håber Pernille Harder, at hun kan være med til at gøre det helt normalt at være homoseksuel.

- Det er meget naturligt for mig, fordi det var hende jeg blev forelsket i, afslutter Harder.

Seje Sportskvinder

Se alle afsnit i serien på TV 2 PLAY

Michelle Gatting

Michelle Gatting

25-årig racerkører, der drømmer om at blive den første danske kvinde til at vinde Le Mans.

Se programmet her.

Foto: TV 2 SPORT

Katrine Bruhn

Katrine Bruhn

27-årig vægtløfter, der drømmer om at blive den første danske kvindelige vægtløfter, som kvalificerer sig til OL. 

Se programmet her. 

Foto: TV 2 SPORT

Pernille Harder

Pernille Harder

26-årig fodboldspiller, der drømmer om at inspirere andre homoseksuelle og gøre op med homofobi.

Se programmet her. 

Foto: TV 2 SPORT

Dina Thorslund

Dina Thorslund

25-årig bokser, der drømmer om at vinde alle fire VM-bælter og får motivationen til det fra sin søn på fem år.

Se programmet her. 

Foto: TV 2 SPORT

Michelle Karvinen

Michelle Karvinen

29-årig ishockeyspiller, drømmer om at vinde det svenske mesterskab, der er det største nationale mesteskab i verden.

Se programmet her.

Foto: TV 2 SPORT