Juventus er italienske mestre - Ronaldo jubler over fantastisk sæson

Historiske Juventus kan nok engang kalde sig mester efter en sejr på 2-1 over Fiorentina lørdag.

Juventus sikrede sig lørdag et historisk 35. italiensk mesterskab, da holdet hjemme slog Fiorentina med 2-1.

Klubben fra Torino har nok engang været overlegne sæsonen igennem og sikrede sig med lørdagens sejr titlen som mester med hele fem spillerunder tilbage. Det er en tangering af den nuværende rekord.

Mesterskabet er samtidig det 8. på stribe til Torino-klubben. Det er ligeledes rekord.

I lørdagens kamp mod Fiorentina kneb det dog med spillet i store perioder for Juventus, der kom bagud, men dog fik gjort arbejdet færdigt til sidst via en hjælpende fod fra gæsternes German Pezzella, der lavede selvmål.

Juventus er med længder det bedste hold i Italien lige nu. Det er også det eneste hold, der kan være med helt fremme i Champions Leauge - og så fejlede de mod Ajax. Det kommer de til at høre for i resten af sæsonen, men de skal have lov til at fejre mesterskabet. De vinder, selv når de ikke spiller godt. 

Det var dog ikke kun Juventus som klub, der nok engang skrev sig ind i historiebøgerne med den nye Serie A-titel.

Holdets største stjerne Cristiano Ronaldo blev samtidig den første spiller nogensinde til at vinde mesterskaber i både England, Spanien og Italien.

Portugiseren nåede i sin tid i Manchester United til tops i England tre gange, mens det blev til to titler med Real Madrid - og nu kan Ronaldo altså også kalde sig for italiensk mester.

- Jeg er meget glad. Jeg har vundet det italienske mesterskab i min første sæson. Det har været en fantastisk sæson for Juventus. Vi vandt også Super Cuppen, fortæller Cristiano Ronaldo til Gazzetta dello Sport.

- Champions League gik ikke så godt, men der er altid næste år. Og jeg bliver her med 1000 procents sikkerhed.

Selvom Juventus nok engang går glip af titlen i Champions League, bakker forsvarsspilleren Leonardo Bonucci op om Ronaldo.

- Jeg er stadig ked af Champions League, men vi har vendt skuffelsen. Jeg er rørt. Det har været et hårdt år, men vi ser fremad og vil vokse til næste sæson.

Juventus - Fiorentina

  • 5. min. 0-1 - Nikola Milenkovic
  • 37. min. 1-1 - Alex Sandro
  • 52. min. 2-1 - German Pezzella (selvmål)

Sådan forløb kampen

Juventus-spillerne begyndte opgøret ganske motiveret og satte sig fra start på spillet. Alligevel var det noget overraskende gæsterne fra Fiorentina, der bragte sig i front efter bare fem minutter.

Et passivt Juventus forsvar så til, da Fiorentina kombinerede sig igennem på højrefløjen. Her endte bolden hos Chiesa, der slog et fladt indlæg ind i feltet, som Wojciech Szczesny i målet kun fik halvklaret, og så var det en formsag for Nikola Milenkovic at sparke riposten i nettet.

Herfra blev Juventus atter dominerende på bolden, men boldomgangen hos de stribede var ganske enkelt for langsom til at skabe de store chancer.

Anderledes hurtigt var spillet hos Firenze-klubben, der, når de havde chancen, ikke tøvede med at spurte afsted i et kontraangreb. Efter 35 minutters spil røg Fiorentina så på ny afsted i en farlig omstilling. På kanten af feltet modtog Chiesa bolden, der klaskede læderet afsted, men stolpen afviste det unge stortalent.

Bare to minutter efter fik Fiorentina så smidt den berømte spand kolde vand i hovedet. Et Juventus hjørnespark bliver sparket til forreste stolpe, hvor Alex Sandro helt umarkeret kunne heade udligningen i mål.

Italienske mestre de seneste ti år

2018/19: Juventus.

2017/18: Juventus.

2016/17: Juventus.

2015/16: Juventus.

2014/15: Juventus.

2013/14: Juventus.

2012/13: Juventus.

2011/12: Juventus.

2010/11: AC Milan.

2009/10: Inter.

Kort før pausen var det så igen kampens store oplevelse Chiesa, der var på spil. Men endnu engang afviste træværket et ellers forrygende langskud.

Efter en første halvleg hvor Fiorentina var klart bedst, fik Juventus skruet mere op for tempoet i anden halvleg. Det gav bonus, da Ronaldo brød igennem på højrekanten og sendte et indlæg ind, som ramte German Pezzella, der kunne noteres for et selvmål.

Herfra havde Juventus chancer for at udbygge føringen, men skarpheden manglede hos Ronaldo og holdkammeraterne.

Historiske Juventus kan nok engang kalde sig mester efter en sejr på 2-1 over Fiorentina lørdag. Video: TV 2 SPORT