Fodbold

Juventus genvinder mesterskabet med dansker på holdet

Landsholdsprofilen Sofie Junge blev lørdag italiensk mester med Juventus. Det er andet år i træk, klubben vinde kvindernes Serie A.

Juventus’ kvindehold sørgede lørdag eftermiddag for en god start på klubbens dobbelte mesterskabsjagt.

Med Sofie Junge på holdet genvandt Juventus Serie A, inden herreholdet kan gøre det samme lørdag aften.

Den danske landsholdsprofil startede som vanligt inde i sæsonens sidste kamp, der blev vundet med 3-0 ude over Verona.

- Det er megafedt. Vi skulle jo vinde i dag, så vi var lidt nervøse i spillet, men vi dominerede kampen og fortjente at vinde. Da vi først kom foran 2-0, slap vi håndbremset, og så var det meget tydeligt, vi skulle være mestre i år, siger Sofie Junge til TV 2 SPORT.

Med lørdagens sejr vinder Juventus den anden Serie A-sæson med ét point ned til Fiorentina på andenpladsen. Dermed spillede Sofie Junge, der skiftede til Juventus i vinterens transfervindue, en afgørende rolle i mesterskabskampen.

I slutningen af marts scorede Junge kampens eneste mål, da Juventus slog netop Fiorentina foran 39.027 tilskuere.

Juventus endte med at vinde 18 ud af sæsonens 22 kampe i Serie A. Derudover blev det til to nederlag og to uafgjorte kampe samt en målscore på 63-8.

- Nu har vi tre timer hjem i en bus, og så tror jeg, vi skal ud og spise. Trænerne har sagt, han giver middag på en valgfri restaurant, fortæller Junge med en feststemt flok holdkammerater i baggrunden.

Den 27. april kan Juventus sikre The Double, da holdet skal spille pokalfinale mod Fiorentina. Den kamp begynder spillerne dog først at tænke på i morgen, forsikrer Sofie Junge.

Allerede lørdag aften kan klubben sikre endnu en titel, når herreholdet kan vinde det italienske mesterskab med bare et enkelt point – pudsigt nok mod Fiorentina, der altså måtte se sig slået på kvindesiden.

Se Juventus – Fiorentina på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Kampen begynder klokken 18.