Fodbold

Premier League flytter kampe med Tottenham og Liverpool

Liverpool havde ikke det store besvær ved at slå Porto ud af Champions League.  Paul Ellis / Ritzau Scanpix

I modsætning til den bedste hollandske række vælger Premier League kun at flytte de kampe, hvor Champions League-holdene er med.

Det har vakt både opsigt og utilfredshed, at det hollandske fodboldforbund har flyttet en hel spillerunde på grund af Ajax’ avancement til semifinalen i Champions League.

Knap så meget postyr er der i den engelske Premier League, hvor man som vanligt kun har flyttet de kampe, hvor Champions League-deltagerne skal på banen.

Det betyder, at Tottenhams udekamp mod Bournemouth og Liverpools ditto mod Newcastle er rykket til den fjerde maj. Det skriver Premier League på sin hjemmeside, hvor det også noteres, at kamptidspunkterne fastlægges senere.

Desuden er kampe med Arsenal og Chelsea også flyttet til andre datoer, fordi de to hold skal spille semifinaler i Europa League.

Ændringer er helt naturlige

Såvel i England som i Holland har det været forventet, at kampene med Champions League-deltagerne er blevet rykket. Reglerne i det europæiske fodboldforbund UEFA foreskriver, at holdene skal have mindst to dage mellem hver kamp.

Ajax skulle have spillet en ligakamp mod De Graafschap den 28. april, men det er for tæt på Champions League-kampen den 30. april ifølge UEFA’s regler. I Holland spilles alle kampe i sidste og næstsidste runde på samme tid, og derfor har forbundet valgt at rykke hele den pågældende spillerunde til midten af maj.

Efter flytningen af de engelske kampe matcher alle Champions League-semifinalisternes kampprogrammer nu reglerne om mindst to hviledage.

Tottenhams kampprogram før og under semifinalerne

  • 27. april: Tottenham - West Ham
  • 30. april: Tottenham – Ajax
  • 4. maj: Bournemouth – Tottenham
  • 8. maj: Ajax - Tottenham

Liverpools kampprogram før og under semifinalerne

  • 26. april: Liverpool - Huddersfield
  • 1. maj: Barcelona – Liverpool
  • 4. maj: Newcastle – Liverpool
  • 7. maj: Liverpool – Barcelona