Fodbold

Svensk profil lavede mærkværdig scoring efter 'et meget svært år'

Efter en hård periode med begrænset spilletid i sin spanske klub Alavés, jagter den svenske angriber John Guidetti nu flere mål og mere spilletid.

John Guidetti sørgede for, at Alavés fik en drømmestart fredag aften, da de kom foran i kampen mod Real Valladolid.

Efter tre minutters spil løb svenskeren ned i straffesparksfeltet for at presse Valladolid-målmanden i en ellers ufarlig situation. John Guidetti kastede sig ned i en glidende tackling foran målmandens clearing, og blokaden endte i netmaskerne i Valladolid-målet.

En forløsende scoring for svenskeren, der blot er startet inde seks gange i denne sæson for Alavés.

- Det har selvsagt været et meget svært år for mig. Når du ikke spiller, er du ikke glad. Det har været en virkelig svær situation efter at have spillet meget i Celta Vigo og sidste år her i Alavés. Men man er nødt til at forsøge at hjælpe sine holdkammerater og bare vente på, at din chance opstår, sagde John Guidetti i det officielle interview efter kampen.

Den 27-årige angriber var slet ikke på banen i de seneste to kampe, som Alavés har spillet i den spanske liga.

Men svenskeren håber, at han med nu to scoringer i sine seneste fire kampe har bevist overfor klubbens træner, Abelardo Fernández, at han fortjener en plads i startopstillingen.

- Det er rart at spille. Jeg har ikke spillet meget i denne sæson. Jeg har været meget på bænken og har skulle forsøge at komme ind og påvirke kampene de sidste ti minutter. Jeg scorede mod Huesca, og jeg scorede igen mod Valladolid. Du må bare få mest ud af de minutter, du spiller og bevise overfor træneren, at du vil spille mere.

Trods Guidettis tidlige føringsmål måtte Alavés alligevel nøjes med et enkelt point i kampen mod Real Valladolid, som endte 2-2. Klubben fra Baskerlandet ligger i øjeblikket på ottendepladsen i La Liga og kæmper med om at kvalificere sig til næste sæsons europæiske gruppespil.