Fodbold

Huntelaar forklarer tåbeligt rødt kort: - Glæden overvældede mig

Klaas-Jan Huntelaar blev matchvinder for Ajax, men en dum udvisning var tæt på at koste dyrt for danskerklubben.

Dagens mand i centrum for Ajax i udekampen mod Groningen var om nogen den hollandske angrebsstjerne Klaas-Jan Huntelaar.

Med godt en halv time erstattede den rutinerede angriber danske Lasse Schöne, og efter 78. minutter gav indskiftningen pote, da han scorede kampens eneste mål. Men i sine euforiske jubelscener løb følelserne af med hollænderen, der smed sin trøje og måtte indkassere et gult kort.

- Jeg tænkte ikke rigtigt. Glæden overvældede mig, siger han til det hollandske medie NOS.

Det skulle vise sig at koste for den ellers så rutinerede angriber bare seks minutter senere. For i en duel gik han ind med albuen højt løftet, og så fik han sit andet gule kort.

- Det var selvfølgelig dumt at tage min trøje af. Det behøver ikke at være dumt, men det andet gule kort gør det dumt, siger han.

Kunne have kostet mesterskab

Selvom Ajax måtte kæmpe hårdt for at sikre de tre point, så holdt klubben stand. Til stor lettelse for Klaas-Jan Huntelaar.

- Det var nogle nervepirrende minutter, men jeg er glad for, at vi vandt, siger han.

Resultatet betyder, at Ajax fortsat topper Æresdivisionen. Her har klubben tre point ned til PSV, der har spillet en kamp færre.

Danskerklubben har dog en markant bedre målscorer end konkurrenten, og med den vigtige sejr over Groningen er klubben stadig favorit til at sikre sig det hollandske mesterskab.