Fodbold

Kjær og Sevilla straffet af VAR i afklapsning

To straffespark og et rødt kort gjorde ondt på Sevilla og Simon Kjær, der tabte vigtige point i kampen om pladser til næste sæsons Champions League.

Simon Kjær var tilbage i startopstillingen hos Sevilla, der søndag skulle tage et afgørende skridt mod deltagelse i næste års Champions League på udebane mod Getafe.

Inden opgøret var Kjær og Sevilla bare et enkelt point foran netop Getafe i kampen om den vigtige fjerdeplads, der giver direkte adgang til næste sæsons gruppespil i Champions League.

Søndagens kamp satte dog en kæp i hjulet på Kjær og Sevillas drømme om Champions League. Sevilla tabte med 3-0 i en kamp, hvor det omdiskuterede videosystem, VAR, spillede en hovedrolle.

Efter godt en halv times spil fik hjemmeholdet hjørnespark. Det kom der i første omgang ikke noget farligt ud af, men ved kampens næste spilstop blev dommer Mateu Lahoz opfordret til at se nærmere på hjørnesparket på video af sine kollegaer i VAR-rummet.

Her kunne den 42-årige dommer se hånden fra Sevillas Franco Vazquez ramme bolden. Det resulterede i et straffespark til trods for store protester fra Simon Kjær og holdkammeraterne.

Straffesparket skulle Getafes Jaime Mata tage sig af, og det udnyttede han uden problemer til at bringe Getafe i front.

Simon Kjær var tilbage i startopstillingen hos Sevilla, men den danske landsholdsspiller fik ikke meget at smile af i sit comeback.

VAR straffer Sevilla på ny

To minutter inde i dommerens tillægstid til første halvleg var den så på ny gal for Sevilla, der blev straffet af VAR.

Denne gang var der dog ikke så meget at brokke sig over. Sevillas Escudero sprang op med armene i vejret med ryggen til bolden, og det tøvede Lahoz ikke med at give straffespark for, da han havde set situationen på video.

Som om det ikke var slemt nok for Sevilla, så modtog Escudero også sit andet gule kort og måtte således afslutte arbejdsdagen tidligere end forventet.

Ansvaret for at eksekvere Getafes andet straffespark i kampen gav Jaime Mata videre til Jorge Molina. Og angriberen viste, at han også excellerer i afslutninger fra de 11 meter og sendte Getafe til pause med 2-0.

Ti minutter inde i anden halvleg kom Jorge Molina så på måltavlen nok engang, efter mindre godt forsvarsspil af Simon Kjær, der efterlod Molina ude af syne i feltet.

Med tyve minutter tilbage fik Getafes Djene Dakonam ligeledes et rødt kort, men selv ikke ti mod ti lykkedes det Sevilla at skabe det store.

Med nederlaget er Sevilla nu nede på femtepladsen, mens sæsonens helt store overraskelse fra Getafe overtager fjerdepladsen med to point ned til Sevilla.

Der resterer fem runder af den spanske La Liga.