Fodbold

Norsk stjerne går efter CL-rekord - 'ekstremt' inspireret af Messi og Ronaldo

Ada Hegerberg vandt i januar Ballon d'Or, der populært betragtes som verdens bedste spiller. Ronny Hartmann / Ritzau Scanpix

Målrekorden i Champions League er i sigte for norske Ada Hegerberg, der søndag kan komme endnu tættere på.

Norske Ada Hegerberg har de seneste år etableret sig som én af verdens absolut bedste kvindelige fodboldspillere.

I 2018 blev hun endda kåret som dén bedste spiller, da hun vandt kvindernes Ballon d'Or.

Angriberen har scoret mål på samlebånd for sin klub Lyon i både ligaen og Champions League. I sidstnævnte turnering har hun sendt bolden i nettet så mange gange, at hun nu blot er 10 mål fra scoringsrekorden.

- Det er selvfølgelig en motivationsfaktor, og på sigt er det absolut en rekord, jeg vil gå efter at slå, siger Ada Hegerberg til TV 2 Norge.

Søndag har Hegerberg muligheden for at komme endnu tættere på rekorden, som lyder på 51 mål og indehaves af tyskeren Anja Mittag, når Lyon møder Chelsea i semifinalen.

- Ekstremt inspireret

På herresiden har de i mange år været Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, der har været de altoverskyggende stjerner i den prestigefyldte turnering - noget som har været med til at motivere nordmanden.

- Du må ikke spørge mig, hvem jeg synes er bedst. Det er to spillere i sin helt egen klasse, og jeg er ekstremt inspireret af begge to. Jeg nyder bare, at jeg både kan se Messi og Ronaldo, siger den norske stjerne.

Lyon har i alt vundet Champions League fem gange, hvor Ada Hegerberg har været med til at vinde tre af titlerne.

Hegerberg og Lyon vandt senest turneringen for et år siden, da Wolfsburg med danske Pernille Harder på holdet blev besejret i finalen.