Fodbold

Liverpool og Manchester City kan gøre hinanden historisk gode

De to bedste hold i Premier League i den her sæson er uden tvivl Liverpool og Manchester City. Holdene er i gang med at sætte en spektakulær rekord.

Det har længe været en direkte duel mellem Liverpool og Manchester City om, hvilket hold der bliver engelsk mester.

Med hele 86 point til Manchester City efter 34 runder og 88 point til Liverpool efter 35 kampe, så er de to klubber for længst stukket af fra resten af forfølgerne i Premier League.

- Vi må se, hvor langt vi kan gå. Vi kæmper mod det bedste Liverpool-hold nogensinde. Det er et af de bedste hold, jeg har set i mit liv, siger Manchester Citys træner Pep Guardiola til BBC.

Til sammen er de to klubber i gang med at sætte en bemærkelsesværdig pointrekord.

For aldrig før har de to øverste hold i Premier League samlet mere end 185 point til sammen, som Arsenal og Leeds gjorde det i 1971, når der omregnes efter et lignende antal kampe som i dag.

På nuværende tidspunkt har Liverpool og Manchester City samlet 174 point, men der er stadig 21 point at spille om for de to mandskaber, og de kan derfor ende på ekstreme 195 point til sammen, hvis de gør rent bord i de sidste fire runder.

Ikke råd til pointtab

Derfor var Pep Guardiola også svært begejstret efter lørdagens svære hjemmekamp mod Tottenham, som hans hold trak sig sejrrigt ud af.

- Det var meget vigtigt for mesterskabkampen i Premier League. Vi ved, at vi ikke kan tåle at tabe point, siger han.

Sidste sæson endte Manchester City på magiske 100 point, men her havde Manchester United på andenpladsen 'bare' 81 point.

Skulle de to mandskaber vinde deres resterende kampe, bliver Manchester City mestre med 98 point, mens Liverpool helt uhørt kun vil blive nummer to med 97 point.