Fodbold

Superliganedrykker fyrer cheftræner med seks kampe igen

Peter Feher stopper i FC Helsingør, der i sidste sæson spillede i Superligaen, og nu er på næstsidstepladsen i 1. division.

- Ovenpå en resultatmæssigt utilfredsstillende periode har FC Helsingør besluttet at stoppe samarbejdet med cheftræner Peter Feher.

Sådan indleder FC Helsingør en pressemeddelelse, der er kommet ud mandag. Klubben stopper samarbejdet med 44-årige Feher, efter at klubben ikke har formået at præstere i 1. division, efter at de rykkede ned fra Superligaen i sidste sæson.

- Det er meget ærgerligt. Vi har oplevet en dybt professionel og engageret indsats fra Peters side, og kigger vi på vores træningsmiljø og stabens arbejde, har han gennem sin korte periode i klubben løftet dette helt enormt. Men vi bliver også nødt til at kigge på resultaterne, og her har det simpelthen ikke været godt nok. Man kan altid diskutere, hvor ansvaret ligger, men i en fodboldklub er det nu engang placeret på cheftrænerens skuldre, siger direktør Janus Kyhl til Helsingørs hjemmeside.

Peter Feher selv sender en sidste hilsen og tak til alle i og omkring klubben, hvor han siger, at han er ked af, at de ikke fik flere point.

- Tak til fansene for opbakningen på både ude- og hjemmebane. Jeg er ked af det på alles vegne over, at vi ikke fik de point, vi burde have fået. Det er ærgerligt, og jeg havde stadig troen på, at det kunne lykkedes, men sådan er gamet jo. Jeg ønsker alle held og lykke i de sidste kampe i sæsonen og med hele missionen. Jeg er sikker på, at det nok skal ende godt, siger Feher til hjemmesiden.

Cheftrænerposten vil blive varetaget resten af sæsonen af FC Helsingørs head scout i USA, Omid Namazi. Han har senest trænet den iranske topklub Zob Ahan SC og har været cheftræner for det amerikanske U18-landshold, assistenttræner for det amerikanske U20-landshold samt assistenttræner for det amerikanske kvindelandshold.

FC Helsingør tabte lørdag til Thisted FC og har nu tre point op til den rigtige side af stregen. Der mangler seks kampe i 1. division.