Fodbold

Vejle har meldt tilskuere til politiet efter skandalekamp

Vejle Boldklub har politianmeldt og tildelt to tilskuere karantæner efter Superliga-kampen mod AGF, der eskalerede ved kampens afslutning.

Efter mandag aftens nederlag 2-4 mod AGF i Superliga-kampen på Vejle Stadion har Vejle Boldklubs ledelse været på overarbejde i Nørreskoven.

Kampens sidste minutter blev nemlig skæmmet af en baneløber samt af en tilskuer, der kastede en skraldespand ind på banen mod linjevogteren. Dette medførte en længere afbrydelse af kampen, hvor Peter Munch Larsen og hans dommerteam blev beskyttet af sikkerhedsvagter, inden kampen til sidst blev genoptaget med ni minutters tillægstid.

- Vi har brugt tiden på at se efter, hvad der helt konkret skete og få det klarlagt, så vi kan agere på det. De ting, der skete, tager vi afstand fra, siger Vejle Boldklub-direktør Henrik Tønder til TV 2 SPORT tirsdag.

Klubben har allerede handlet på episoderne, fortæller han.

- Det betyder blandt andet, at den person, der løb ind på banen, får karantæne og er overgivet til politiet. Vi har også identificeret personen, der kastede skraldespanden på banen. Han får ligeledes karantæne, og hændelsen er også overgivet som politisag, siger klubbens direktør.

Udover lange karantæner er det også ”meget sandsynligt”, at de to personer modtaget bøder i en størrelsesorden, som Henrik Tønder ikke ville oplyse.

Er du overrasket over, at det kunne ske?

- Ja, det er jeg egentlig. Det er ikke noget, vi har oplevet i Vejle før. Og forhåbentlig heller ikke noget, vi kommer til at opleve igen.

Fodboldens Disciplinærinstans afventer dommerens kamprapport, som han skal aflevere inden 24 timer. Det fortæller formand Jens Hjortskov til TV 2 SPORT. Han vil ikke kommentere på, hvad en eventuel straf til klubben kan blive.

Der var 6035 tilskuere til kampen.

Resultatet betyder, at Vejle Boldklub ikke længere kan spille sig væk fra sidstepladsen i sin slutspilspulje.

Udover den vilde afslutning opstod der i første halvleg en situation, hvor Vejle Boldklub endte med at forære AGF et mål i fairplayens tegn.

Baneløberen er blevet meldt til politiet af klubben.