Fodbold

Brøndby ansætter fodboldstrateg i konsulentrolle

Mads Davidsen skal rådgive og optimere den danske traditionsklubs sportslige organisation, meddeler klubben.

I sine bestræbelser på at tage Brøndby til det næste niveau henter den danske fodboldklub nu hjælp ind udefra.

Tirsdag meddeler klubben på sin hjemmeside, at Mads Davidsen, der blandt andet har en rolle som teknisk direktør i kinesiske Shanghai SIPG på cv'et, er blevet ansat i en konsulentrolle frem til 31. januar 2020.

Davidsens ansættelse sker efter et ønske om at "optimere den sportslige organisation" i Brøndby, lyder det, og den 36-årige dansker kommer til at rådgive den sportslige ledelse.

- Vi er utrolig glade for, at Mads bistår os i den transitionsperiode, vi skal igennem, hvor vi skal optimere vores sportslige organisation, siger sportsdirektør Ebbe Sand på klubbens hjemmeside.

- Vi har taget mange skridt i den rigtige retning i de seneste år, og vi forventer, at vi med dette setup styrker sammenhængskraften yderligere, når det gælder transitionen fra talent i Brøndby Masterclass (klubbens ungdomsakademi, red.) til superligaspiller i vores A-trup.

Mads Davidsen starter i vestegnsklubben senere på måneden.

- For Brøndby gælder det om at forløse klubbens store sportslige potentiale, ved at vi gennemgår og ser, hvor vi kan optimere processer og strukturer - både med superligatruppen og i hele Brøndby Masterclass - så alle arbejder i samme retning og med den samme vision og strategi foran sig, siger Mads Davidsen.

Ud over at ansætte Mads Davidsen i en konsulentrolle har Brøndby også lavet en mindre omstrukturering af klubbens ledelse.

Det indebærer blandt andet en nyoprettet rolle som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, som sportsdirektør Ebbe Sand i første omgang indtager.

Klubben forventer, at rollen som teknisk direktør bliver besat i starten af 2020.

Efter at have forladt Shanghai SIPG i slutningen af 2018 lancerede Mads Davidsen i starten af januar konsulentfirmaet Optima, hvor han vil rådgive klubber om, hvordan de kan forbedre sig.