Fodbold

Eriksen blev matchvinder med sen scoring i vital sejr

Tottenham var på vej mod en stor skuffelse og tab af vigtige point i kampen om Champions League-pladser.

Danske Christian Eriksen blev den helt store helt for Tottenham, der på hjemmebane vandt med 1-0 over Brighton.

Bundholdet var ellers godt på vej mod et særdeles overraskende point på udebane, da Eriksen i det 88. minut bragede bolden i mål med sit venstreben uden for feltet.

Dermed sikrede ham Tottenham tre ekstremt vigtige point i kampen om tredje- og fjerdepladsen i Premier League, som giver adgang til Champions League i næste sæson.

Stillingen

  1. Liverpool 88 p / 35 kampe
  2. Manchester C 86 p / 34 kampe
  3. Tottenham 70 p / 35 kampe
  4. Chelsea 67 p / 35 kampe
  5. Arsenal 66 p / 34 kampe
  6. Manchester U 64 p / 34 kampe

Eriksens scoring kan derfor blive mange millioner kroner værd, hvis det i sidste ende lykkes Tottenham at sikre sig pladsen i Champions League. I sidste sæson blev der således uddelt knap ti milliarder kroner blandt de deltagende klubber.

Ifølge den spanske sportsavis Marca var et hold i denne sæson sikret 112 millioner kroner for at kvalificere sig til hovedturneringen. En sejr giver 20 millioner, mens det hold, der vinder trofæet, får 142 millioner oven i hatten.

- Det var en lettelse, at den gik ind. Det var et godt skud. Jeg havde et par opvarmningsforsøg, men Matt Ryan (Brightons målmand, red.) gjorde det virkelig godt, og jeg så den bare flyve ind. Jeg er meget glad for, at den gik ind, sagde Christian Eriksen efter kampen til Sky Sports.

- Vi ved, at kampene er meget tætte og hårde. Det var et svært hold at spille imod, da de bare ventede på, at vi kom til dem. De havde alle spillere i feltet, så det var svært at komme igennem. Skudene var det tætteste, vi kom på. I sidste ende var det godt, at vi fik sejren.

Referat

/ritzau/

Christian Eriksen blev den helt store helt, da Tottenham tirsdag aften vandt hjemmekampen mod Brighton med 1-0.

Efter 88 minutter tog Eriksen chancen fra distancen, og med venstre ben sparkede han sejrsmålet ind ved den ene stolpe.

Sejren betyder, at Tottenham ligger nummer tre i Premier League med 70 point for 35 kampe, mens Chelsea på fjerdepladsen har 67 point.

Derefter følger Arsenal og Manchester United med henholdsvis 66 og 64 point, men de har spillet en kamp færre.

Derfor var Tottenhams sejr vital i jagten på en slutplacering i top-4, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

Men Brighton, der ligger fjerdesidst, var en svær nød at knække.

Tottenham havde klart spilovertag, men Brighton byggede en velfungerende mur foran sit mål, og favoritten havde svært ved at trænge igennem.

Efter 19 minutter var et Christian Eriksen-frispark fra venstre ved at blive farligt. Det endte i et klumpspil, hvor Tottenham var tæt på at få helt åbne skud.

Kort inden pausen var Dele Alli endnu tættere på. Han tog bolden flot ned i feltet, men hans afslutning blev reddet.

Billedet fortsatte i anden halvleg, og 18 minutter før tid troede de fleste på stadion, at forløsningen indtraf.

Efter en dødbold afsluttede forsvareren Toby Alderweireld fra straffesparksfeltets bue. Hans afslutning ramte indersiden af stolpen og gik på tværs af målstregen, men uden at gå ind.

Man skulle altså helt frem til det 88. minut, inden danske Eriksen kunne juble over målet, der sikrede de tre point.