Fodbold

Han har gjort det forfærdeligt, siger ekspert om ny Rosenborg-træner

Eirik Horneland er under pres som Rosenborg-træner efter svigtende resultater i sæsonstarten. Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Kritikken hagler ned over Rosenborg-træner Eirik Horneland, der i fire forsøg stadig ikke har vundet en kamp med de forsvarende mestre i ligaen.

Rosenborg-spillerne forlod mandag aften Lerkendal til en stor pibekoncert fra egne fans.

Et 0-0-resultat på hjemmebane mod Strømsgodset placerer de norske mestre næstsidst i den norske Eliteserie med blot to point efter fire kampe. Dermed stiger presset på klubbens træner Eirik Horneland, der er i gang med sin første sæson som Rosenborg-træner.

- Man kan sige, at det er andre end Hornelands skyld, men det arbejde, der er gjort efter, at han kom til, har været forfærdeligt. Det er sandheden. Ikke at få mere ud af denne gruppe spillere er helt utroligt. Se hvor langt væk spillerne er fra det niveau, de havde for tre måneder siden, siger TV 2 Norges fodboldekspert Jesper Mathisen.

Pibekoncerten mandag aften blev også bemærket af Eirik Horneland selv. Han forsikrer dog klubbens om, at de arbejder hårdt for at skaffe sæsonens første sejr.

- Jeg forstår publikum tørster efter sejr, og det gør vi også. Vi arbejder hver eneste dag for at nå den første sejr, så vi kan bygge videre på sejren og forbedre vores præstationer. Mandagens præstation var bedre end i de første tre kampe, siger Eirik Horneland.

Den tidligere træner Kåre Ingebrigtsen blev fyret i Rosenborg sidste år, efter han havde vundet mesterskabet i 2015, 2016 og 2017. Trods stor modstand fra spillertruppen valgte ledelsen i Rosenborg alligevel at fyre den populære træner.

Den midlertidige træner, Rini Coolen, førte efterfølgende klubben frem til både mesterskabet og pokaltitlen, og derfor har der været ekstra stort pres på Eirik Horneland i den sejrsvante norske storklub.

- Stemningen er bestemt ikke god. Der er stort pres på Horneland på grund af den måde, de fjernede Kåre Ingebrigtsen på efter at have vundet alt. Det endte med Horneland, som kun har været cheftræner i to år. Nu er han i Trondheim med en forfærdelig start. En ting er, at de ikke scorer, men det mest skræmmende er den måde, de har fremstået på, siger Jesper Mathisen.

Rosenborg skal søndag forsøge at hente sæsonens første sejr, når de møder ligaens førsteplads Molde på udebane.