Fodbold

City besejrer United, slår engelsk målrekord og holder mesterskabskurs

Manchester City er tilbage på førstepladsen i Premier League efter sejr over Manchester United onsdag aften.

Manchester City tog onsdag aften et stort skridt nærmere mod det engelske mesterskab, da de på udebane slog rivalerne fra Manchester United med 2-0.

Udover de tre vigtige point, der igen sender City op på Premier Leagues førsteplads foran Liverpool, slog Pep Guardiolas mandskab undervejs rekorden for flest scorede mål i alle turneringer på en enkelt sæson af en engelsk klub.

Scoringen til 2-0 var 157. gange gange, de lyseblå har fået netmaskerne til at blafre i denne sæson. Dermed har dette års City-mandskab slået klubbens egen rekord fra 2013/2014-sæsonen, hvor det blev til 156 scoringer i alle turneringer.

Vi skulle dog frem til anden halvleg, før de forsvarende mestre fik sat den første scoring ind i onsdagens opgør mod de røde rivaler fra United.

Første halvleg bød nemlig på et motiveret United-hold, der virkede særdeles opsatte på at kunne smide grus i Manchester City-maskinen og give drømmen om endnu et mesterskab et knæk.

Men mens Manchester United havde stor ære af kampens første 45 minutter, satte de lyseblå bysbørn sig noget tungere på spillet i anden halvleg.

Det gav pote efter 54 minutter, da Bernardo Silva med et kort aftræk fra kanten af feltet sendte bolden i nettet bag David De Gea til 1-0.

Godt ti minutter senere udbyggede indskiftede Leroy Sané så føringen efter god hjælp fra De Gea, der ikke formåede at holde et hårdt langskud ude af United-målet.

Herfra kontrollerede Pep Guardiolas mandskab begivenhederne med masser af boldbesiddelse, og på trods af et par muligheder til hjemmeholdet blev der ikke scoret yderligere i opgøret.

Dermed er Macnhester City tilbage på ligaens førsteplads. Her har holdet nu et point ned til Liverpool med tre kampe tilbage at spille.

Noget værre ser det ud for Manchester United, der nu har tabt syv ud af holdets ni seneste kampe.

De mangefoldige engelske mestre ligger nu nummer seks i Premier League, hvor holdet har tre point op til Chelsea, der indtager den vigtige fjerdeplads, som giver direkte adgang til gruppespillet i næste sæsons Champions League.