Fodbold

Eriksen og Pochettino er det perfekte match - også efter sommerferien

KLUMME.

Christian Eriksen skal spille Champions League - også i næste sæson. Den sag er klar. Og det bliver en katalysator for, hvor han spiller og hæver sin løn efter sommerpausen.

Indrømmet. Det er højtid for spekulationer, men de kan ikke undgås, når talen og pilen peger på Danmarks bedste fodboldspiller - og en europæisk perle. Fordi timeglasset så småt er ved at have afleveret fra øverst til nederst - klokken er ti minutter i. Christian Eriksens kontrakt med Tottenham har skæringsdato næste sommer, 2020. En fodbold-deadline.

Hvis en af dem forlader klubben, vil den anden seriøst overveje at gøre det samme

Flemming Toft om Christian Eriksen og Mauricio Pochettino

Tottenham har haft glæde af Eriksen siden 2013, mere og mere over tid. Og danskeren har haft glæde af Tottenham og ikke mindst manager Mauricio Pochettino. Det virker som om, det er et perfekt match.

Pochettino og Eriksen har mange fællesnævnere - menneskelige, og det med fodboldforstanden. De bruger ikke de store armbevægelser, de har begge en sympatisk appeal, de taler med fornuft i et stille leje. Og de ser måden fodbold skal spilles på meget ens.

Den argentinske manager vil ikke af med Eriksen. Det har han trukket (næsten) skarpt op. For han og Tottenham har brug for danskeren, som de passer på og nødigt vil undvære. Jeg vil gå så langt at sige, at hvis en af dem forlader klubben, så vil den anden seriøst overveje at gøre det samme.

For den nu 27-årige Eriksen er kortbunkens trumfer på egne hænder. Han kan ikke vælge, om Real Madrid eller FC Barcelona bliver den næste klub, men han kan vælge, om fremtiden byder på Tottenham eller en anden storklub. "The Spurs” vil beholde ham, og andre storklubber vil have ham.

Tre ting i hovedet på Eriksen

I spekulationernes periferi tror jeg, at der tænkes over tre ting hos Christian Eriksen - i vilkårlig rækkefølge: Pengene, ambitionerne, familien/trygheden.

Det med økonomien vil altid tælle, her hvor han er cirka midtvejs i karrieren. Transfersummer summer, og Tottenham vil givetvis fordoble hans ugeløn - hvor bugner klubkassen? Den engelske klub er ifølge Deloitte lige akkurat med i Top 10 blandt de rigeste i fodboldens verden, men tallene er “blot” cirka halvdelen af, hvad Real Madrid og FC Barcelona står for. Tottenham er sjettebedst økonomisk set blandt engelske klubber.

Ambitionerne hos Eriksen er givetvis europæisk deltagelse. Lige nu er Tottenham i semifinalerne i Champions League, men plads i næste sæsons største klubturnering er endnu ikke sikret, selvom Eriksen sørgede godt for det med sejrsmålet mod Brighton tirsdag aften. Et absolut krav i Eriksens overvejelser må være, at Tottenham er med i Champions League også næste sæson. Og at der bliver købt ind til de videre ambitioner.

Og så er der familien og/eller trygheden hos Eriksens. De har etableret sig godt i London, og de er glade for at være der. Familieforøgelsen sidste år tæller formentlig også til det med at blive, hvis det økonomiske og sportlige falder den danske vej.

Personligt tror jeg, nu bliver det gæt, at Christian Eriksen forlænger med Tottenham, hvis klubben sikrer sig nyt Champions League-liv. Tottenham vil betale for at beholde ham.

Men et spil er i gang. Ikke fordi jeg tror, Eriksen på den måde vil spille Tottenham ud. Men fordi jeg tror, han afventer sæsonens endelige udfald. Det kunne jo også være, at Tottenham og Eriksen en gang i juni kan kalde sig vinder af Champions League.

Tottenham-træneren fortæller, at der stadig er god tid til at forhandle kontrakt med Eriksen. Video: TV 2 SPORT