Fodbold

Få overblikket over de største fodboldligaer: Dét er der på spil

Der er spænding om mesterskabet i flere af Europas største ligaer. Flemming Toft vurderer her, hvem der vinder de enkelte ligaer.

Som fodboldfan nærmer sæsonens mest spændende tid sig.

De store trofæer skal til at deles ud over hele Europa, og vinderne af de største ligaer skal findes.

Men hvordan ser det egentlig ud rundt omkring i fodbold-Europa? Hvilke ligaer skal man holde særligt øje med i de sidste uger af sæsonen, og hvor er mestrene allerede fundet?

TV 2 SPORT giver dig her det fulde overblik her ved hjælp af fodboldkommentator Flemming Toft.

England

I England har sidste års mestre fra Manchester City kørt et drabeligt kapløb med Liverpool sæsonen igennem om titlen i Premier League. Og i det engelske er intet afgjort endnu.

Sådan er stillingen:

 • Liverpool - 88 point
 • Manchester City - 86 point

Det mangler der:

Manchester City har skæbnen i egne hænder. Vinder de lyseblå deres fire resterende kampe, er de mestre igen. Men bare et enkelt pointtab kan sende titlen til Liverpool, hvis Jürgen Klopps mandskab vinder deres kampe. Bemærk i øvrigt, at Liverpool har spillet én kamp mere end Manchester City.

Man. Citys resterende kampe:

 • 24/4 Man. United (U)
 • 28/4 Burnley (U)
 • 6/5 Leicester (H)
 • 12/5 Brighton (U)

Liverpools resterende kampe:

 • 26/4 Huddersfield (H)
 • 4/5 Newcastle (U)
 • 12/5 Wolverhampthon (H)

Lyn-analyse

Meget afhænger af Citys kamp onsdag på Old Trafford. City kan komme helt ovenpå Champions League-skuffelsen, og så tipper jeg dem som engelske mestre. Vinder City på Old Trafford har de fuld fokus mod mesterskabet.

 

Liverpool har ganske vist ikke tabt de seneste 14 kampe og har klasse i alle led på holdet. Salah er kommet tilbage i storform og et godt supplement til Mané - og så er forsvaret bomstærkt med den vel nok bedste centrale i verden lige nu: Virgil van Dijk. Hvis City taber til United, kører Liverpool mesterskabet hjem, tror jeg. 

Spanien

I det spanske skal der gå meget galt, hvis ikke Lionel Messi og FC Barcelona igen skal kalde sig spanske mestre. Nærmeste forfølger er Atlético Madrid, der har ni point op til de forsvarende mestre.

Sådan er stillingen:

 • FC Barcelona – 77 point
 • Atlético Madrid – 68 point

Det mangler der:

FC Barcelona skal bare bruge tre point mere i de fire resterende runder, før mesterskabet er hjemme. Skal Atlético Madrids drømme om et mesterskab gå i opfyldelse, er der brug for flere pointtab til Barcelona, mens madrilenerne selv gør deres arbejde færdigt.

FC Barcelonas resterende kampe:

 • 27/4 Levante (H)
 • 4/5 Celta Vigo (U)
 • 12/5 Getafe (H)
 • 19/5 Eibar (U)

Atlético Madrids resterende kampe:

 • 24/4 Valencia (H)
 • 27/4 Valladolid (H)
 • 4/5 Espanyol (U)
 • 12/5 Sevilla (H)
 • 19/5 Levante (U)

Lyn-analyse

FC Barcelona kan ikke røres. Selv på dage, hvor spillet ikke rigtig kører, formår de at løfte armene. 22 kampe på stribe uden nederlag. Det er ikke kun Messi, der har La Liga-klasse.

Tyskland

I Tyskland er mesterskabskampen neglebidende spændende. Her har Bayern München hentet Borussia Dortmund store forspring fra vinterpausen og er lige nu favorit til endnu et mesterskab.

Sådan er stillingen:

 • Bayern München – 70 point
 • Borussia Dortmund – 69 point

Det mangler der:

Der resterer fire runder af Bundesligaen. Vinder Bayern München de kampe, er de mestre for syvende gang i træk. Et enkelt pointtab vil dog være nok til, at Dortmund kan overhale de sydtyske rivaler og snuppe pokalen.

Bayern Münchens resterende kampe:

 • 28/4 Nürnberg (U)
 • 4/5 Hannover (H)
 • 11/5 RB Leibzig (U)
 • 18/5 Frankfurt (H)

Borussia Dortmunds resterende kampe:

 • 27/4 Schalke (H)
 • 4/5 Bremen (U)
 • 11/5 Düsseldorf (H)
 • 18/5 Mönchengladbach (H)

Lyn-analyse

Bayern cruiser til deres syvende titel på stribe. Dortmund havde mulighederne for at stikke afsted for alvor tidligere i Bundesliga-sæsonen, og selvom de er på hjul, tror jeg på den generelle rutine (og klasse) i München. Bayern har ganske vist nummer tre og nummer fire til gode (Leipzig og Frankfurt), men er ubesejret i 11 hjemmekampe på stribe.

 

Dortmund har det klassiske lokalopgør mod Schalke 04 næste gang, som de blot 30-35 kilometer til. Derudover venter det yderligere tætte, geografiske opgør mod Düsseldorf og Mönchengladbach. Dortmunds nedtur undervejs nager stadig.

Holland

I Holland har de to traditionsklubber PSV og Ajax gang i en hård mesterskabskamp. Og der findes ikke en mere tæt mesterskabskamp end i Holland. Ajax er foran med tre point, men har spillet én kamp mere. Derudover har de en noget bedre målscore.

Sådan er stillingen:

 • Ajax – 80 point (+81 i målforskel)
 • PSV Eindhoven – 77 point (+68 i målforskel)

Det mangler der:

Der resterer bare tre runder i Holland. Det er Lasse Schøne, Kasper Dolberg, Rasmus Nissen og resten af Ajax-holdet, der har fordelen. De har tre point mere, men har også spillet en kamp mere. Ajax har en bedre målscorer i forhold til PSV. Derfor skal de forsvarende mestre fra PSV håbe på, at de berømte gummiben indfinder sig hos Ajax eller selv scorer godt med mål i de sidste tre kampe.

Ajax’ resterende kampe:

 • 12/5 Utrecht (H)
 • 15/5 Graafschap (U)

PSVs resterende kampe:

 • 25/4 Willem II (U)
 • 12/5 AZ Alkmaar (U)
 • 15/5 Heracles (H)

Lyn-analyse

Det er tæt i Holland med et PSV-hold, der er ubesejret i samtlige hjemmekampe i denne sæson. Men de har to på papiret svære udekampe tilbage, mens Ajax har to hjemmekampe af sine tre resterende. Og et Ajax hold, der sprudler af selvtillid i takt med den internationale succes. Jeg tror på Ajax og endnu en Schöne-triumf.

Danmark

I Danmark har det sæson igennem været et spørgsmål om, hvorvidt det bliver FCK, der igen sætter sig på tronen i dansk fodbold, eller om FCM kunne snuppe deres andet mesterskab i træk. Men efter starten på mesterskabsspillet har FCK, indtil videre vist sig som de stærkeste.

Sådan er stillingen:

 • FC København – 76 point
 • FC Midtjylland – 65 point

Det mangler der:

Der er fortsat fem runder tilbage af Superligaen. Men holder FCK deres imponerende stime af sejre kørende, kan vi kåre dem som mestre langt tidligere. Med forspringet på 11 point ligner de københavnske løver i hvert fald et godt bud på en dansk mester.

FCKs resterende kampe:

 • 28/4 OB (H)
 • 5/5 Brøndby (H)
 • 12/5 FC Midtjylland (U)
 • 19/5 Esbjerg (U)
 • 26/5 FC Nordsjælland (H)

FCMs resterende kampe:

 • 29/4 FC Nordsjælland (U)
 • 5/5 OB (U)
 • 12/5 FC København (H)
 • 20/5 Brøndby (U)
 • 26/5 Esbjerg (H)

Lyn-analyse

Mesterskabsspillet har ikke været i FC Midtjyllands favør. Et par uafgjorte kampe og så en uge, hvor det hele gik i opløsning. Nederlag til FCK i Parken og hjemme mod Brøndby mandag aften. Slaget er tabt - ikke mindst, fordi FCK har og er så suveræne. Et helt fortjent mesterskab til københavnerne, der er ubesejret i 15 kampe på stribe. 

Italien

I Italien sikrede Juventus sig i weekenden mesterskabet med en sejr på 2-1 over Fiorentina.

Og ’Den gamle dame’, som klubben kaldes, er vant til at fejre italienske mesterskaber. Med weekendens mesterskab kom Juventus op på hele 35 styk. Det er rekord.

Det var dog ikke den eneste rekord, klubben satte med mesterskabet. Mesterskabet var det ottende på stribe, hvilket ligeledes er rekord. Derudover var det en tangering af det tidligste italienske mesterskab nogensinde, da der fortsat er fem runder tilbage.

Frankrig

Også I Frankrig er mesterskabskampen slut. Paris Saint-Germain sikrede sig nemlig i weekenden den største pokal i fransk fodbold.

Allerede inden holdet gik på banen mod Monaco, vidste pariserne, at var mestre for ottende gang i klubbens historie grundet Lilles pointtab i Toulouse.

Titlen var samtidig den sjette på syv sæsoner til hovedstadsklubben. Og den blev fejret foran fansene med stil. Paris Saint-Germain vandt kampen mod Monaco med 3-1 efter tre mål af stortalentet Kylian Mbappe.