Fodbold

Manager med offentlig bøn til Eriksen: - Det er en speciel situation

Christian Eriksen scorede tirsdag det eneste mål, da Tottenham slog Brighton. Efterfølgende åbnede hans manager for en kontraktforlængelse.

Tottenhams manager Mauricio Pochettino er helt klar i mælet, når han bliver spurgt til Christian Eriksens situation i den engelske storklub.

- Jeg håber og ønsker, at Christian Eriksen bliver hos os i fremtiden.

Sådan sagde Pochettino på pressemødet efter tirsdagens kamp mod Brighton, hvor et venstrebenshug fra Eriksen sikrede 1-0-sejren efter 88 minutter. Selvom målet resulterede i tre vigtige point, var scoringen hurtigt sekundær i snakken om Eriksen.

Klubben vil meget gerne forlænge Eriksens kontrakt, der udløber i sommeren 2020.

- Vi er klar til at snakke. Sæsonen slutter snart, og vi må fokusere på at opnå de ting, vi ønsker.

- Det er en speciel situation. Christian er en speciel person, og vi er alle forskellige. Timingen for ham og for klubben, i forhold til at blive enige om noget, er måske ikke ligesom hos andre spillere, tilføjede Pochettino.

Et helt års kontrakt lyder måske af meget, men det er det ikke i moderne fodbold. Et års kontrakt betyder ofte, at der enten skal forlænges eller sælges.

Gennem sine snart seks år i Tottenham har Eriksen været sat i forbindelse med klubber som Real Madrid og FC Barcelona, og derfor er det store spørgsmål, om det kommende transfervindue bliver tidspunktet, hvor danskeren søger videre, mens klubben formentlig tjener en god skilling på et salg.

Min situation er unaturlig

Christian Eriksen, marts 2019

Ifølge Ritzau fortalte Christian Eriksen i marts 2018, at han og klubben talte om en kontraktforlængelse. Det er dog ikke endt med en aftale endnu, og i forbindelse med landsholdssamlingen i marts 2019 udtalte Eriksen:

- Premier League-klubberne begynder meget tidligt at få spillerne til at skrive under på nye kontrakter. Derfor er min situation unaturlig. I England er det normalt at skrive under på en fem-seksårig aftale, lød det fra Christian Eriksen.

Som altid afviste Christian Eriksen også at deltage i hysteriet om fremtidige kontrakter.

- Spekulationerne om min fremtid påvirker mig ikke. Det er jeg fuldstændig ligeglad med. Det er avissnak. Det har kørt, lige siden jeg var 14 år og var til prøvetræning i Chelsea. Det er aviser, der skriver det, siger Christian Eriksen.

Christian Eriksen skiftede til Tottenham i 2013. Inden da spillede han i Ajax Amsterdam.