Fodbold

Tre ting er afgørende for Eriksens fremtid

Christian Eriksen har kontraktudløb med Tottenham i sommeren 2020. Dylan Martinez / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen skal snart træffe et vigtigt valg i sin fodboldkarriere, for hans kontrakt med Tottenham udløber til sommer næste år.

Christian Eriksen fra Middelfart er et varmt navn i international fodbold i øjeblikket.

- Øverste hylde er Messi- og Ronaldo-kategorien, og her kommer Eriksen lige efter. Derfor er han vildt eftertragtet, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Det er mere reglen end undtagelsen, at hans navn fremgår i rygtebørsen om attraktive og eftertragtede spillere. Både fordi han i øjeblikket har stor sportslig succes i Tottenham i Premier League og i Champions League, og ligeledes fordi hans kontrakt snart udløber med Tottenham. Den løber frem til sommeren 2020, og derfor er tiden snart inde til enten at forlænge eller blive solgt.

Jeg tror virkelig, at han selv er i tvivl

Flemming Toft

Senest har Tottenham-manager Mauricio Pochettino udtalt, at han håber, Eriksen bliver i klubben. Den situation er ifølge Toft fordelagtig for danskeren.

- Han har alle kort på hånden. For Tottenham vil give ham en stor lønforhøjelse og er helt vildt interesseret i at beholde ham. Eriksen kan ikke vælge, om det bliver eksempelvis Barcelona eller Real Madrid, men han kan vælge, om det bliver Tottenham eller en anden stor klub, siger Flemming Toft.

Velansete klubber er blevet kædet sammen med den 27-årige dansker, og der er tilsyneladende noget om snakken om, at han er en eftertragtet herre. Efter Eriksens afgørende scoring mod Brighton tirsdag aften var holdets manager, Mauricio Pochettino, ærlig, da snakken omhandlede den danske midtbanespillers fremtid.

- Vi er klar til at snakke. Sæsonen slutter snart, og vi må fokusere på at opnå de ting, vi ønsker, siger den argentinske manager og tilføjer samtidig, at han håber, at Eriksen forlænger.

Hvad danskeren beslutter sig for, kommer ifølge Toft til at afhænge af tre ting: penge, sportslige ambitioner og familie samt tryghed. Særligt sidstnævnte.

- Christian er typen, hvor tryghed spiller en stor rolle. Nu har han fået et barn sidste år, og jeg ved, at de er meget tilfredse med at være i London.

Skal snart beslutte sig

Over et år tilbage af kontrakten lyder måske af meget, men danskerens købspris bliver mindre og mindre, jo tættere vi kommer sommeren 2020.

Med andre ord skal Tottenham sælge Christian Eriksen denne sommer, hvis klubben vil tjene mange penge på ham. Allerede ved årsskiftet kan han, hvis han ønsker det, forhandle en fri transfer med en anden klub, når aftalen med Tottenham udløber i sommeren 2020.

Det betyder, at Eriksen snart skal beslutte sig for, hvorhen fodboldkarrieren skal tage ham. Det er dog lettere sagt end gjort, siger Flemming Toft, som flere gange har besøgt og snakket med Christian Eriksen.

- Jeg tror virkelig, at han selv er i tvivl. Normalt har klub og spiller fået sådan noget på plads i januar med halvandet år tilbage af kontrakten, hvor de enten er blevet enige om, at der skal findes en ny klub til sommer, eller at der skal forlænges. Det her er bare trukket ud.

Kædet sammen med verdens største klubber

I mere end et årti har Christian Eriksen jævnligt været sat i forbindelse med en række af verdens største fodboldklubber. Både som ungdomsspiller og seniorspiller, og både på rygteplan og via reel interesse. Det har Eriksens agent tidligere fortalt.

- Siden Christian var 14 år gammel, har store klubber vist deres interesse. De første var Chelsea, AC Milan og Barcelona. Og siden da har der ikke været et transfervindue uden tilbud og interesse, sagde Christian Eriksens agent Martin Schoots til BT i februar 2018.

Klubber som FC Barcelona og Real Madrid har været nævnt flere gange, men de to spanske storklubber udgør kun nogle af de interesserede, vi har nævnt her på sport.tv2.dk:

Falder i værdi

Det virker altså, som om Christian Eriksen har rig mulighed for at skifte klub, hvis han ønsker det.

Samtidig lader det til, at en potentiel køber har mulighed for at lave en rigtig god handel. I takt med at Eriksens kontraktudløb kommer nærmere, falder hans værdi.

Inden VM 2018 blev danskerens handelsværdi anslået til at være 790,5 millioner kroner. Det var to år før kontraktudløbet med Tottenham.

Siden er hypen om Christian Eriksen kun blevet større, mens prisen er faldet. I januar 2019 anslog samme firma, Football Observatory, at Eriksens værdi var 561,4 millioner kroner. Det skyldes, at man med et halvt år tilbage af sin kontrakt må forhandle med andre klubber.