Fodbold

City og Liverpool dominerer årets hold i Premier League

Årets hold i England er fyldt med spillere fra Manchester City og Liverpool. Modsat sidste år er der ikke blevet plads til danske Christian Eriksen.

Manchester City og Liverpool har domineret i den engelske Premier League i denne sæson.

Den dominans er også afspejlet i ’Årets hold’, som spillerforeningen Professional Footballers’ Association (PFA) har kåret.

PFA's kåring bliver anset som værende meget prestigefyldt, da det er spillerne selv, der kårer holdet.

Premier Leagues førerhold fra Manchester City har seks spillere med, mens Liverpool har fire.

Paul Pogba fra Manchester United er den eneste på ’Årets hold’, der hverken spiller for City eller Liverpool. Sidste år var også Christian Eriksen på 'Årets hold', men ham er der ikke blevet plads til denne gang. Du kan se det fulde hold herunder:

Her er 'Årets hold' i England

Manchester City har 89 point med tre kampe tilbage i ligaen, mens Liverpool ligger lige efter dem med 88 point – ligeledes med tre kampe tilbage.

De to hold har scoret mange flere mål end konkurrenterne, og der er naturligvis flere af holdenes angrebsprofiler, der er med på 'Årets hold'.

Ligatopscorer Sergio Agüero er sammen med City-holdkammeraten Raheem Sterling med på angrebspositionerne. Liverpools Sadio Mané er sidste mand i angrebstrioen.

Det betyder også, at der ikke er blevet plads til egyptiske Mohamed Salah, der sidste år blev kåret til 'Årets spiller' af PFA.

Årets spiller

PFA kårer senere på sæsonen 'Årets spiller' i Premier League. Her er Manchester City og Liverpool igen særdeles dominerende i nomineringerne.

Eden Hazard fra Chelsea er blandt de seks - sammen med trioen Sterling, Agüero og Silva fra City, mens Virgil van Dijk og Sadio Mané fra Liverpool er de to sidste.

De nominerede som 'Årets spiller':

  • Raheem Sterling - Manchester City
  • Sergio Agüero - Manchester City
  • Bernardo Silva - Manchester City
  • Virgil van Dijk - Liverpool
  • Sadio Mané - Liverpool
  • Eden Hazard - Chelsea