Fodbold

Derbysejr sikrede City mesterskabet, siger ekspert

Manchester City vandt onsdag 2-0 på udebane over Manchester United. Dermed er City tilbage på førstepladsen i Premier League.

Med tre runder tilbage er mesterskabskampen i Premier League så godt som afgjort.

Det siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen, selvom Manchester City kun har ét point ned til Liverpool på andenpladsen.

Lorentzen kan ganske enkelt ikke se, hvorfor City skulle skride i svinget på vej mod det andet guld i træk.

- Slet ikke som de har været kørende. De har så mange offensive spillere, der kan gå ind og afgøre kampene. Hvis nogen har en mindre god dag, er der andre, der har en god dag – som Leroy Sané havde i går mod Manchester United, siger Kasper Lorentzen og tilføjer:

- De modstandere, de har foran sig, ser ikke ud til at kunne gøre det onde ved Manchester City.

Manchester City har 89 point efter sæsonens første 35 kampe. Liverpool har 88 point, mens Tottenham på tredjepladsen har 70 point. Derfor er guldkampen isoleret mellem Manchester City og Liverpool, og med det spinkle forspring kan City sikre mesterskabet med sejre i de tre sidste kampe.

  • Burnley, nummer 15 (ude)
  • Leicester, nummer 10 (hjemme)
  • Brighton, nummer 17 (ude)

Sikker på guldet er Manchester City dog ikke ifølge manager Pep Guardiola.

- Nu skal vi til Burnley, og vi ved, hvor svært det bliver. Det er vigtigt, at vi bevarer roen. Vi er ikke mestre endnu med tre kampe igen. Det er helt utroligt med de point, vi og Liverpool har, siger Guardiola ifølge Sky Sports.

Liverpool, der kun har tabt én ligakamp i denne sæson, skal i modsætning til Manchester City møde et hold fra den bedste halvdel i Premier League. Til gengæld har klubben to hjemmekampe og kun én udekamp tilbage.

  • Huddersfield, nummer 20 (hjemme)
  • Newcastle, nummer 13 (ude)
  • Wolves, nummer 7 (hjemme)

Sæsonens sidste Premier League-kampe spilles den 26.-28. april og den 3.-6. maj, inden alle hold spiller samtidig i den sidste runde den 12. maj.