Fodbold

Eriksen står i 'gunstig' situation: Kan vælge og vrage mellem tilbud

Christian Eriksen er i høj kurs og står i en meget gunstig forhandlingssituation, når han inden længe skal træffe en beslutning om fremtiden.

- Jeg håber og ønsker, at Christian Eriksen bliver hos os i fremtiden.

Så klar var meldingen fra Tottenham-træner Mauricio Pochettino, efter danske Christian Eriksen havde sikret 'Spurs' tre point i tirsdagens kamp mod Brighton.

Men det er langt fra nogen garanti, at Christian Eriksen de næste mange år er Tottenham-spiller. Flere klubber, heriblandt den spanske gigant Real Madrid, er flere gange blevet meldt interesseret i den danske kreatør.

Og med flere bejlere samt en Tottenham-kontrakt, der udløber om bare et års tid, står den danske landsholdsspiller i en sand drømmesituation. Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Eriksen står i et stort positivt dilemma. Han gør det godt, klubben vil beholde ham, og han er sat i forbindelse med andre store klubber. Han skal bare vælge, om han vil være i det trygge hos Tottenham, eller om det er tid til at tage skridtet videre.

Det er ikke kun med sportslige briller, Christian Eriksen står i en attraktiv situation. Økonomisk kan den tidligere Ajax-spiller se frem til, at lønningsposen bliver noget tungere i fremtiden.

- Han står i en meget gunstig situation. Spillere med kampafgørende kvaliteter som Eriksen, de er i høj kurs. Det er noget, man sætter som stor prioritet i topfodbold, fortæller sportsøkonom Kenneth Cortsen.

- Det er i høj grad blevet spillernes marked. Jeg går ud fra, at Eriksen lige nu vurderer situationen. Han ved, han står i en gunstig kontraktsituation, hvor han ikke er tvunget til at springe på det første tilbud, men kan sondere terrænet for at forsøge at kapitalisere på sin situation.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino i kærlig krammer med Christian Eriksen efter sejrsmålet mod Brighton.

Kan blive dyreste dansker nogensinde

Skulle det ske, at Christian Eriksen efter seks år hos den hvide London-klub beslutter at søge nye græsgange, vil han med al sansynlighed smadre rekorden som den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Den rekord har Southampton-spilleren Jannik Vestergaard lige nu, efter han sidste sommer røg til det engelske fra tyske Borussia Mönchengladbach for godt 190 millioner kroner.

Selvom Christian Eriksen kun har et år tilbage af sin kontrakt, spekulerer flere i, at prisen for den danske spiller kommer op i godt og vel 550 millioner kroner, hvis han skal skifte adressen i London ud med en anden.

- Det lyder bestemt ikke urealistisk. Den pris kan meget vel ende med at blive lidt højere. Det kommer til at afhænge meget af markedssituationen, lyder det fra Kenneth Cortsen.

- Eriksen ligger lige nu i slipstrømmen på den absolutte top med Ronaldo og Messi, hans alder taler også til hans fordel. Han har mange år tilbage på toppen endnu.

Den analyse er fodboldekspert Kasper Lorentzen helt enig i.

- Priserne tror jeg bare, man skal vænne sig til. Christian Eriksen er i den gruppe lige under Messi og Ronaldo, og det er altså de priser, de spillere bliver handlet til.

- Der er spillere, som lige er en lille tand bedre end ham. Men han er med i toppen af Premier League, han er med i den afgørende fase i Champions League og er kampafgørende for Tottenham. Så han er interessant for mange klubber, og jeg kan godt forstå, Tottenham gerne vil beholde ham.

Christian Eriksen spillede i Ajax fra 2010 til 2013.

- Det er en speciel situation

Tottenham og Mauricio Pochettino vil gerne beholde Christian Eriksen. Meget gerne, faktisk.

- Vi er klar til at snakke. Sæsonen slutter snart, og vi må fokusere på at opnå de ting, vi ønsker. Det er en speciel situation. Christian er en speciel person, og vi er alle forskellige, lød det fra Pochettino tirsdag aften efter sejren over Brighton.

Hovedpersonen selv forholder sig som altid meget roligt til spekulationer om fremtiden. Generelt udtaler Eriksen sig sjældent om sin fremtid, og vi skal da også tilbage til marts for at finde de seneste udtalelser om fremtiden fra danskeren selv.

- Spekulationerne om min fremtid påvirker mig ikke. Det er jeg fuldstændig ligeglad med. Det er avissnak. Det har kørt, lige siden jeg var 14 år og var til prøvetræning i Chelsea. Det er aviser, der skriver det, lød det dengang fra Christian Eriksen.

Fokus er på fodbold for Christian Eriksen. Det er det vigtigste. Den opfattelse sidder sportsøkonom Kenneth Cortsen ligeledes med.

Pengene har i hvert fald en meget lille hvis nogen betydning overhovedet for Christian Eriksen, når han skal træffe en beslutning om fremtiden, lyder vurderingen fra Cortsen.

- Jeg tror, tryghed betyder rigtig meget for Eriksen, derfor vil det heller ikke overraske mig, hvis han bliver i Tottenham.

Fodboldekspert Kasper Lorentzen ser dog helst, at Eriksen tager springet sydpå.

- Jeg håber, han havner i Real Madrid, hvis den mulighed opstår. Han har været seks sæsoner i Tottenham. Et skifte til Real Madrid kan give ham nogle titler, og så mener jeg bare, at han vil passe rigtig godt ind på Real Madrids hold, fortæller Lorentzen.

Christian Eriksen skiftede til Tottenham i 2013. Inden da spillede han i Ajax Amsterdam.