Fodbold

I dag begynder Nicki Billes retssag: Han ser frem til at lægge det bag sig

I marts måtte en syg Nicki Bille bede om udsættelse af retssag. Nu løber den i stedet af stablen fra torsdag.

Fodboldspilleren Nicki Bille var syg og kunne ikke møde op, da sagen mod ham skulle for Københavns Byret i begyndelsen af marts.

Retssagen blev udsat til 25. og 26. april, og denne gang er Bille, der er tiltalt for fem forskellige forhold, klar til at møde op i retten.

Han glæder sig til, at det er overstået, så han kan lægge det bag sig

Asser Gregersen, forsvarsadvokat

Det oplyser Billes forsvarsadvokat, Asser Gregersen, onsdag.

- Nicki er klar til i morgen (torsdag, red.). Det er helt klart min fornemmelse, at han er i en bedre tilstand nu, siger Asser Gregersen.

Da Bille i marts fik udsat retssagen, var det fordi, han endnu ikke var kommet sig ovenpå en episode i december, hvor han blev skudt i armen med et haglgevær i sin lejlighed på Sluseholmen i København.

Bille, der senest var på kontrakt i 1. divisionsklubben Lyngby, har tidligere nægtet sig skyldig i alle fem forhold, men om det stadig forholder sig sådan, ønsker forsvarsadvokaten ikke at oplyse onsdag.

- Det vil jeg gerne vente med til i morgen (torsdag, red.), siger Gregersen.

Den 31-årige Nicki Bille er tiltalt for at have truet en person med et luft- og fjedervåben og for at transportere våbnet på uforsvarlig vis.

Derudover går anklagerne på, at Bille har været i besiddelse af cirka et kvart gram kokain, slået en dørmand med knytnæve og truet en sygeplejerske med vold.

Glæder sig til at se frem

Der er afsat halvanden dag til retssagen i stedet for en enkelt som tidligere planlagt. Sagen er berammet fra klokken 10.30 til 15.45 torsdag og fredag fra 09.30 til 12.

Nicki Bille ser frem til at få sagen ud af verden efter den forlængede proces.

- Han glæder sig til, at det er overstået, så han kan lægge det bag sig. 2018 har været et skidt år for ham, så han glæder sig til at kunne kigge frem, fortæller Asser Gregersen.

Nicki Bille har flere domme bag sig. Senest blev han idømt en bøde og 30 dages fængsel i 2018, efter at han i Monaco havde taget kvælertag på en veninde og slået en anden kvinde, der forsøgte at stoppe ham.

Nicki Billes møgsager

 1. 2009

  1. I marts 2009 fik den dengang 21-årige Bille 40 dages betinget fængsel for at have uddelt knytnæveslag. Dommen blev gjort betinget af 50 timers samfundstjeneste.

 2. 2013

  1. Angriberen røg i detentionen i Norge i september 2013 efter at have lavet ballade på et værtshus. Han slap med en bøde på 10.000 norske kroner.

 3. 2014

  1. I april 2014 blev den daværende Rosenborg-angriber anholdt i København for gadeuorden og bed i forbindelse med anholdelsen en betjent i armen.

 4. 2015

  1. Nicki Bille fik 60 dages betinget fængsel.

   Et år senere, og efter at være skiftet til franske Evian, faldt dommen på 60 dages betinget fængsel for blandt andet vold mod tjenestemand i funktion. Han blev ikke fyret af den franske klub.

 5. 2018

  1. I juni 2018 blev Nicki Bille anholdt i Monaco for at have taget kvælertag på en veninde og slået en anden kvinde, der forsøgte at stoppe ham. Kort efter modtog han sin dom på 30 dages fængsel og blev efterfølgende løst fra sin kontrakt i græske Panionios.

 6. 2018

  1. Nicki Bille kom til Lyngby i sommer.

   I slutningen af juli 2018 skrev Bille kontrakt med Lyngby fra 1. division, men allerede 26. oktober blev han fyret. Det skete, fordi angriberen nogle dage forinden var blevet anholdt på Strøget i København, angiveligt for at true en mand med en luftpistol.

Kilde: Ritzau + BT.