Fodbold

- Jeg kan ikke stoppe sådan her, siger Bille og tror på comeback

Nicki Bille vil ikke forholde sig til den igangværende retssag, men den 31-årige angriber tror på, at fodboldkarrieren ikke er slut endnu.

Nicki Bille var torsdag på plads i Københavns Byret, hvor den 31-årige fodboldspiller skulle forsvare sig mod anklager om vold, trusler og overtrædelse af våbenloven.

Derudover mødte Bille op med en ifølge ham selv 'handicappet' højre arm, som var indbundet i en bandage efter en episode mellem jul og nytår, hvor Bille blev skudt og ramt af et oversavet haglgevær.

Det var lige ved at dræbe mig, men det har faktisk reddet mit liv

Nicki Bille om skudepisode mellem jul og nytår

Den episode, der efterlod Bille stærkt medtaget og i fare for at dø, samt anklager om blandt andet vold har dog ikke fået den tidligere landsholdsspiller til at give op fodboldkarrieren.

- Jeg skal spille fodbold igen. Jeg kan ikke stoppe sådan her uanset hvad. Det er noget, jeg har kæmpet for, siden jeg var fem år gammel. Jeg har aldrig lavet andet. Jeg kan simpelthen ikke have, hvis det skal stoppe sådan her. Det ville ikke være respektfuldt over for min egen karriere og mig selv, fortalte Nicki Bille til TV 2 SPORT efter den første af to afsatte dage i retten.

Nicki Bille ønskede ikke udtale sig omkring den igangværende sag, før den er afsluttet, men han sætter gerne ord på, hvordan de sidste måneder har været.

- Det har været en rigtig, rigtig hård omgang. Det er det fortsat. Det er et oversavet haglgevær, jeg er blevet skudt med. Så jeg er først og fremmest heldig med at være i live. Det er selvfølgelig ikke godt for min fodboldkarriere, men jeg er virkelig på vej tilbage.

Forsvarsadvokat Asser Gregersen og Nicki Bille inden torsdagens retssag.

Tæt på thailandsk klub

Ifølge angriberen har der selv efter fyringen i 1. divisionsklubben Lyngby i oktober stadig været flere klubber, der har vist interesse for den tidligere Lyngby-, Esbjerg- og FC Nordsjælland-spiller.

Særligt lige inden skudepisoden mellem jul og nytår, der nær havde kostet Bille livet. Her var Bille ifølge ham selv lige ved at skrive kontrakt med en unavngiven klub i Thailand.

En skudepisode, anklager om blandt andet vold og en Bille helt ude af form efter en længere indlæggelse på hospitalet har heller ikke været nok til at afholde andre klubber i at kontakte angriberen og vise interesse.

- Jeg har en masse, der kontakter mig fra alle mulige forskellige lande. Så det er jo positivt. Havde jeg været i form, havde jeg haft en kontrakt allerede nu. Men jeg er slet ikke i form, lyder det fra Nicki Bille til TV 2 SPORT.

- Det her var lige ved at dræbe mig, men det har faktisk reddet mit liv. Jeg er i gang med at gøre så mange ting for, at jeg kan komme tilbage og blive den gode gamle Nicki. Jeg kæmper virkelig for det, det gør jeg virkelig. Nu håber jeg, at jeg kan komme i gang med at træne og komme i form til den nye sæson.

Nicki Bille fejrer en scoring ved U21-EM i 2011.

Armen bliver ikke et problem

Mens hovedpersonen selv er fuldt fokuseret på et comeback til fodbolden, er helbredet ikke parat til fodbold endnu.

Udover formen, der ikke er fantastisk efter flere måneders indlæggelse på Rigshospitalet, er Billes højre arm kommet alvorligt til skade efter skudepisoden, der foregik i den 31-årige angribers egen lejlighed på Kenny Drews Vej i København.

- Jeg kan ikke engang binde mit snørrebånd. Det er meget hårdt. Det er et handicap, jeg nok kommer til at have for livet, fortalte Bille efter dagen i retten.

Nicki Billes karriere

2005–2006 BK Frem, 35 (3)

2006–2008 Reggina, 9 (1)

2007→ Martina(lån),14 (0)

2008→ Lucchese (lån), 6 (0)

2008–2010 FC Nordsjælland, 59 (18)

2010–2011 Villareal B, 33 (5)

2011–2013 Villareal, 1 (0)

2011–2012→ Elche (lån), 38 (11)

2012→ Rayo Vallecano (lån), 11 (0)

2013–2014 Rosenborg, 50 (24)

2014–2015 Evian, 22 (2)

2015 Esbjerg fB, 19 (5)

2016–2018 Lech Poznan, 43 (8)

2018 Panionios, 5 (0)

2018 Lyngby BK, 3 (1)

Kilde: Transfermarkt.com

I retten torsdag fortalte han, at han har problemer med at bøje og strække armen, og at han ikke kan knytte sin højre hånd. Ligeledes fik han efter eget udsagn op mod 50 piller om dagen, da han var indlagt.

Men en højre hånd med varige mén er ikke noget, der får Bille til at være mindre optimistisk omkring et comeback til fodbolden.

- Jeg kommer ikke til at tage nogle indkast, men med fødderne skal jeg nok score mål. Det er jo heldigvis ikke armen, jeg spiller med. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at spille igen. Men der går stadig lidt tid.

Hovedpersonen selv er ligeledes ret overbevist om, at næste skridt i karrieren kommer til at blive taget uden for de danske grænser.

- Der skal nok være nogen, der ansætter mig. Nok ikke i Danmark. Der er nok ikke nogen, der har lyst til at blive forbundet med mig i Danmark. Hverken af klubber eller sponsorer.

Nicki Bille er i retten igen fredag, hvor der efter planen falder en afgørelse i anklagerne om vold, trusler og overtrædelse af våbenloven mod fodboldspilleren.

Bille har allerede erkendt, at han i beruset tilstand truede en mand med en luftpistol. Endvidere har Nicki Bille erkendt at have været i besiddelse af 0,26 gram kokain til eget forbrug.