Fodbold

- Jeg havde det rigtig dårligt psykisk, fortæller angstramt Bille

Angst og en diagnose som maniodepressiv var en tro følgesvend for Nicki Bille, da fodboldspilleren blev fyret i Lyngby og sigtet for vold og trusler.

Fredag formiddag sætter fodboldspiller Nicki Bille sig til rette i Københavns Byret for at få afsagt dom i de anklager om vold, trusler og overtrædelse af våbenloven, der er rejst i hans navn.

Domsafsigelsen bliver kulminationen på det vel nok mørkeste kapitel i den 31-årige angribers liv, der ud over trusler med luftpistol, fyring i Lyngby Boldklub og en dom for besiddelse af kokain ligeledes indeholder en episode mellem jul og nytår, hvor Bille blev skudt og ramt af et oversavet haglgevær i sin egen lejlighed.

Som om de ting ikke var nok, fortæller den nu klubløse Nicki Bille, at han ligeledes sloges med alvorlige mentale problemer i form af angst og en diagnose som maniodepressiv.

- Det var en rigtig hård periode. Jeg led rigtig meget af angst i den tid. Jeg havde det psykisk virkelig dårligt, lyder det fra Nicki Bille, når han skal beskrive den seneste tid over for TV 2 SPORT.

- Jeg er pisse ked af alt det, jeg har gjort. Jeg må se fremad og rette op på det.

Den 31-årige hovedperson ønsker ikke at kommentere på den igangværende sag og anklagerne mod ham, før der er afsagt dom fredag.

I stedet fortæller Bille gerne om alle de efterhånden uendelige problemer, den tidligere landsholdsspiller har været igennem den seneste tid. Problemer, der førte til en fyreseddel i 1. divisionsklubben Lyngby, der ellers havde vist Bille stor tillid og skrev kontrakt med ham efter en fængselsdom for vold.

- Jeg havde det virkelig, virkelig dårligt i den periode rent psykisk. Jeg fik angstanfald, inden jeg skulle til træning. Jeg kunne slet ikke forholde mig til andre mennesker. Jeg ville bare være alene, fortæller Nicki Bille til TV 2 SPORT.

Nicki Bille blev fyret fra Lyngby Boldklub efter en anholdelse i oktober 2018.

- Jeg skubbede alle væk, der ville mig det godt

Tilliden i Lyngby Boldklub fik Nicki Bille dog hurtigt misbrugt. Efter godt tre måneder havde traditionsklubben fået nok og fyrede Bille på gråt papir i oktober 2018 efter en anholdelse og sigtelse for blandt andet vold.

Det fik dengang en af angriberens trofaste støtter og hans tidligere træner i Lyngby, Mark Strudal, til at udtrykke stor bekymring for Nicki Billes tilstand og hans valg.

- Der er gode personligheder, som vil ham det godt, men der er for mange andre i hans miljø, som ikke hjælper Nicki, men tværtimod tager ham den forkerte vej. Og den seneste episode viser jo tydeligt, at det går den helt forkerte vej for Nicki, sagde Strudal til TV 2 SPORT i december efter skudepisoden.

- Det gør mig trist til mode og ked af det, men jeg har gjort alt, hvad der stod i min magt for at give Nicki en chance til - både som spiller og som menneske - men det lykkedes desværre ikke.

Den dag i dag erkender Nicki Bille da også selv, at han dengang traf de helt forkerte valg.

- Jeg er virkelig, virkelig ked af at have skuffet Lyngby, som troede så meget på mig. Jeg kan sagtens forstå, at de fyrede mig. Jeg er ked af, at jeg har skuffet alle de mennesker - inklusiv mig selv, siger Nicki Bille.

- Jeg skubbede alle de mennesker væk, der ville mig det godt. Desværre. Mange af dem står der dog endnu. Jeg kommer til at give tilbage.

Forsvarsadvokat Asser Gregersen og Nicki Bille inden torsdagens retssag.

Bille er i mental bedring

Her godt fire måneder efter skudepisoden, der har kostet Nicki Bille varige mén i højre arm, forsikrer fodboldangriberen, at han er i bedring.

Måske ikke rent fysisk med armen, der blev ramt af hagl, men psykisk går det fremad for ham.

- Det har været en rigtig hård omgang. Men jeg har det faktisk overraskende godt lige nu. Efter jeg fik lukket mit sår, har jeg været rigtig glad. Jeg er faktisk rigtig positiv og glad lige nu, siger Nicki Bille.

- Skudepisoden var lige ved at dræbe mig, men det har faktisk reddet mit liv. Jeg er i gang med at gøre så mange ting for, at jeg kan komme tilbage og blive den gode gamle Nicki. Jeg kæmper virkelig for det, det gør jeg virkelig.

Torsdag fortalte Bille ligeledes, at han bestemt ikke har opgivet fodboldkarrieren.

I første omgang venter der dog afgørelsen på retssagen i Københavns Byret fredag. Her har hovedpersonen allerede erkendt, at han i beruset tilstand truede en mand med en luftpistol. Endvidere har Nicki Bille erkendt at have været i besiddelse af 0,26 gram kokain til eget forbrug.