Selvmål redder Atlético fra skuffelse og udsætter Barcelonas guldfest

Uagtet Atlético Madrids smalle sejr over Real Valladolid kan FC Barcelona med en sejr over Levante lørdag aften blive spansk mester.

Se FC Barcelona-Levante direkte på TV 2 SPORT med optakt fra klokken 20.00.

Atlético Madrid havde store problemer med at score mod et godt forsvarende Real Valladolid-hold, så Madrid-spillerne skal være glade for, at Joaquin Fernandez' hoved hjalp dem til tre point.

Midtvejs i anden halvleg headede Valladolid-forsvarsspilleren bolden forbi egen målmand, og da det endte med at blive kampens eneste scoring, vandt Atlético Madrid 1-0.

Resultatet betyder, at afstanden mellem FC Barcelona på La Ligas førsteplads og Atlético Madrid på andenpladsen er skrumpet til seks point, men Barcelona har fire kampe tilbage modsat Atléticos tre og er bedst indbyrdes.

Derfor kan Barcelona med en sejr over Levante lørdag aften vinde det spanske mesterskab for 26. gang.

Top-3 i La Liga

  1. FC Barcelona, 34 kampe, 80 point
  2. Atlético Madrid, 35 kampe, 74 point
  3. Real Madrid, 34 kampe, 65 point

Valladolid følte sig snydt for straffespark

Efter en målløs første halvleg, hvor Antoine Griezmann med et veludført frispark var tættest på at få bolden over stregen, var der langt mere spænding og dramatik i de sidste 45 minutter.

Næsten 66 minutter var spillet, da størstedelen af de 53.123 fremmødte tilskuere på Wanda Metropolitano fik en god grund til at svinge med deres halstørklæder.

På et indlæg fra Saúl i venstre side steg Joaquin Fernandez til vejrs, men desværre for ham og Valladolid headede han bolden i eget mål, og så førte Atlético Madrid 1-0.

Godt ti minutter senere var Oscar Plano tæt på at udligne for gæsterne, men hans stående skud fra en position lige uden for feltet blev flot reddet af Jan Oblak.

I det 86. minut var Real Valladolid igen på spil. Michel sendte et frispark ind i Atléticos felt, hvor Fernando Calero dukkede op, men hans hovedstød blev stoppet af Santiago Arias' højre arm.

Et hovedstød fra Fernando Calero blev stoppet af Santiago Arias' højre arm, men selv efter VAR-tjek dømte dommer Mario Melero López ikke straffespark. Video: TV 2 SPORT

Dommer Mario Melero López' fløjte forblev tavs, hvilket medførte store protester fra Valladolid-spillerne.

Situationen gennemgik efterfølgende et VAR-tjek, hvor López også var ude ved tv-skærmen på sidelinjen, men det ændrede ikke ved hans første beslutning.

Dermed slap Atlético Madrid-spillerne med skrækken og kunne forlade eget græs med tre point.

Real Valladolid er med lørdagens nederlag nummer 17 i La Liga, men kan ryge under nedrykningsstregen, hvis Girona slår Sevilla søndag eftermiddag.