Fodbold

Vi har hævet standarden, som Usain Bolt gjorde med løb, mener Guardiola

Manchester City-manageren må se mod andre sportsgrene for at beskrive sit eget holds bedrifter.

Tiger Woods og Jack Nicklaus. Usain Bolt. Og Manchester City.

De skal siges i samme åndedrag, mener træneren for sidstnævnte, spanske Pep Guardiola. De har nemlig hver især sat nye standarder inden for deres sportsgren. Det siger han til The Guardian.

- Da Usain Bolt vandt 100 meter-løb, satte han standarden, som andre skulle nå. Det samme gælder Jack Nicklaus og Tiger Woods, siger Pep Guardiola og ser altså sit eget holds præstationer de seneste år i samme kategori.

I fjor vandt Manchester City som de første nogensinde Premier League med 100 point.

- Standarden, vi i Manchester City satte sidste år, gør, at folk ved, at du skal være tæt på 100 point (for at blive mester, red.). Før var det 90, siger Pep Guardiola.

Usain Bolt er verdensrekordholder på både 100 og 200 meter og har ni OL-guldmedaljer i samlingen.

Særligt de ni sekunder og 58 hundrededele, jamaicaneren brugte på at tilbagelægge de famøse 100 meter i 2009, vil blive husket.

Jack Nicklaus er den golfspiller med flest Major-sejre nogensinde. 18 har amerikaneren vundet - men landsmanden Tiger Woods nærmer sig med 15.

På trods af suveræniteten er Manchester City ikke sikre på mesterskabet. I skrivende stund har de 89 point. Vinder de resten af deres kampe, tager de ligatitlen med 98 point. Liverpool kan maksimalt nå 97.