Fodbold

Ajax vinder danskerbrag og nærmer sig CL-finalen

En tidlig scoring var nok for Ajax, der vandt den første semifinale på udebane over Tottenham.

Ajax sikrede sig et fantastisk udgangspunkt til returopgøret i Champions League-semifinalen.

I det første opgør besejrede de Tottenham med 1-0 på udebane. Scoringen stod Donny van de Beek for i det 15. minut.

Christian Eriksen fik fuld spilletid, Lasse Schöne fik 64 minutter på banen, mens Kasper Dolberg så hele kampen fra bænken.

Returopgøret spilles om otte dage i Amsterdam.

Sådan forløb kampen:

(ritzau)

Der var intet tilfældigt over udfaldet af en medrivende en kamp, hvor Ajax ligesom tidligere i turneringen viste stor styrke på udebane.

Det høje pres og de boldsikre fødder gjorde livet surt for Tottenham-spillerne, der først kom ind i kampen, da de var kommet bagud.

Selv om englænderne skruede tempoet i vejret, formåede Ajax at holde hjemmeholdet fra de helt oplagte målchancer

Kampens enlige scoring faldt allerede efter et kvarter, da Hakim Ziyech smart fandt en fri Donny van de Beek i Tottenhams straffesparksfelt.

Den offensive midtbanemand havde tid til at forvirre Tottenham-keeper Hugo Lloris med et par skudfinter, inden han til sidst lagde bolden over i modsatte side af målet.

Målet var en naturlig konsekvens af en indledning, hvor hjemmeholdet virkede tøvende, og Christian Eriksen manglede præcision i sine pasninger centralt på banen

Opmuntrende var det heller ikke, at holdet mod slutningen af første halvleg mistede midterforsvareren Jan Vertonghen.

Belgieren fik en ordentlig én på sinkadusen i en kollision med landsmanden Toby Alderweireld og måtte groggy lade sig udskifte kort efter.

Moussa Sissoko kom på banen i stedet, og lidt overraskende så det ud, som om uheldet frigjorde nogle kræfter hos hjemmeholdet.

Stolpeskud

Tottenham fik bedre fat i minutterne op mod pausen og kom også aggressivt ud til anden halvleg, opsat på at tiltvinge sig overtaget ved hjælp højt tempo og knofedt.

Ajax blev presset en smule tilbage, og Tottenham sværmede om feltet, uden for alvor at kunne spille sig frem til store muligheder.

Efter 20 minutter blev det for meget for Ajax-træner Erik ten Hag, der tog Lasse Schöne ud og satte Noussair Mazraoui på banen i stedet.

Det var den danske veteran ikke tilfreds med, men helt dumt var trænerens træk ikke, for de friske ben gjorde hollænderne godt.

13 minutter før tid var det endda centimeter fra at blive 2-0, da David Neres afsluttede et kontrastød med at sende bolden på stolpen.

Den forskrækkelse sugede noget af energien ud af hjemmeholdet, der ikke formåede at true gæsternes mål i slutminutterne.