Ord kan næsten ikke beskrive Messi

16x9
Lionel Messi har sendt FC Barcelona et stort skridt tættere på finalen i Champions League. Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix

KLUMME.

Hvor der er en Messi, er der altid fare.

Han afgjorde kampen, som han har afgjort kampe i det seneste årti.

Messi hører ikke til på denne fodboldjord - han kommer fra en anden planet.

Liverpool spillede, som FC Barcelona normalt gør det på Camp Nou. De havde bolden mest, lod den køre på egne fødder, pressede Barcelona baglæns og gjorde dem passive, de holdt Messi nede (hvis man kan det), de vandt alle statistikker. Men de scorede ikke.

Mulighederne var der til at sømme kassen til. Mané burde have scoret i første halvleg. Han var ellers i hopla, og det med målene har han været ret god til på det seneste. 15 mål i de sidste 18 kampe. Her undlod han det måske vigtigste mål.

James Millner og Salah havde deres muligheder, men Ter Stegen og stolpen kom i vejen for den fortjente Liverpool-føring, der kunne have banet vejen til Champions League-finalen.

Havde Liverpool scoret på Camp Nou, havde jeg troet på dem i finalen. 0-3 synes umuligt at overvinde, selv på Anfield, men vi kommer til at se et tæppebombardement fra lidt før første fløjt i næste uge. Og decibelmåleren kommer i fare for at smelte, når “The Kop” bakker op om “The Klopp”s.

Inden al tale falder som en naturlighed på den lille 10’er, så skal det indsparkes, at også den tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez var vigtig på den vægt, der i det endelige sammenhold tyngede ned til Barcas fordel. Han var og er en “irriterende” indpisker, der elsker den slags kampe, hvor noget stort er på spil. Han slås på sin måde uden at kunne bide tænderne sammen, han går forrest med sin særlige attitude - og han er der, når det gælder. Hans indløb og afslutning til det første mål, mens scoringsbalancen skulle findes, var mesterlig. Og naturligvis jublede han.

Suarez bragte Barcelona foran midt i første halvleg.
Suarez bragte Barcelona foran midt i første halvleg. Foto: Sergio Perez / Ritzau Scanpix

FC Messi

Og så nummer 10. Han kan gå rundt og være anonym. Selvom alle ved, hvem han er. Messi mig her, Messi mig der. Messi i den grad. På det nærmeste lukket ned, og så fik han - igen - hovedrollen. Og FC Barcelona mere end ligner en finalist med 3-0 sejren. Fortjent eller ej. Den slags står ikke på slutsedlen.

Det var Liverpools kamp, træneren var stolt af sinde udsendte, vi andre fik en gang underholdning, og FC Messi vandt til sidst. Han drejede rundt på banens midte, og det drejede hele denne forestilling. Han fortsatte sit løb i eksplosiv fart og satte den sidste fod på til 2-0.

Den eventyrlige venstrefod satte punktum på en måde, så begrebet klasse er på sin plads. Hold nu k… for en perle af et frispark. Helt deroppe, hvor spindelvæv er det mest almindelige. Jeg sætter lidt verdensklasse på den slags, for det er legalt at skrive, sige og skrige.

Med den Messi kan ord næsten ikke beskrive. Jeg farer ned til Vester Kopi for at få ham i udgaven: Stor, større, størst.

Returkampen spilles den 7. maj.
Returkampen spilles den 7. maj. Foto: Alberto Estevez / Ritzau Scanpix