Tyske fans fjernede sæder i protest

Frankfurt-fans hævede mere end flag og halstørklæder over hovederne i Europa League-semifinalen mod Chelsea.

Når en tradition bliver tilsidesat af regler, kan man vælge at sidde det overhørig eller stå op for sine principper. En række af Eintracht Frankfurts fans valgte både symbolsk og bogstavelig talt det sidste i torsdagens hjemmekamp mod Chelsea.

De løsnede nemlig rækker af siddepladser og løftede dem for at lufte deres frustration over, at plasticsæderne var blevet installeret på de normale ståtribuner.

De tyske tilskuere er vant til at kunne stå op til fodboldkampe i Bundesligaen - ligesom man gør på en række danske Superliga-stadioner. Også på Frankfurts hjemmebane Commerzbank-Arena, hvor der er plads til 51.500.

Men i europæiske klubturneringer som Europa League er ståtribuner ikke tilladt af sikkerhedsmæssige årsager, og derfor bliver der sat siddepladser op.

Som billederne viser, var det ikke alle af de opsatte siddepladser, der blev brugt på traditionel vis. UEFA's disciplinærinstans har endnu ikke meldt ud, om protesten får konsekvenser for Eintracht Frankfurt.

Ender det med en straf, vil det ikke være første gang for Frankfurts passionerede fans. Efter udekampen mod italienske Inter i marts blev tyskerne blandt andet idømt en bøde på ca. 370.000 kroner for fyrværkeri og kasteskyts.

Tilhængerne af klubben fra storbyen i hjertet af Tyskland er kendt for at skabe en elektrisk stemning, og Europa League-semifinalen var ingen undtagelse. Inden kampen mod Chelsea rullede den ene endetribune en imponerende tifo ud.

Fra bænken kunne den danske målmand Frederik Rønnow se holdkammeraterne sikre et 1-1-resultat mod Chelsea. Der er returkamp på torsdag.