Fodbold

FCK'ere er enige efter guldtriumf: Vi har været bedst

FC København-spillerne fejrede guldet med deres fans. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Ifølge spillerne selv har FC København har vist i hele sæsonen, at de er fortjente vindere af DM-guldet.

Med tre kampe tilbage kan FC København kalde sig danske mestre efter en dramatisk sejr på 3-2 over Brøndby i Parken.

Og ifølge guldvinderne selv, er det også fuldt fortjent, at løverne for 13. gang i historien kunne brude ud i jubel over en DM-titel.

- Jeg er meget, meget stolt. Det er en fantastisk følelse. I slutspillet har vi været fantastiske og har taget maksimumpoint indtil videre. Vi har vist, vi er det bedste hold, så det er et fortjent dansk mesterskab og det er dejligt, det kommer i hus i den her kulisse. Det er bare fantastisk, fortæller Viktor Fischer til TV 2 SPORT.

FCK har vundet alle syv kampe hidtil i mesterskabsslutspillet, og kan efter søndagens sejr ikke længere indhentes af sæsonens eneste reelle udfordrer til titlen, FC Midtjylland.

- Vi har fået nogle spillere ind med noget ekstraordinært. N'Doye, der laver mange mål, Robert Skov er fantastisk, Viktor Fischer har givet noget gejst og Bjelland har stabiliseret forsvaret. Og så har alle bare forbedret sig i forhold til sidste sæson, så jeg synes, det er helt fortjent, vi vinder, siger Rasmus Falk Jensen, der scorede hjemmeholdets sejrsmål over Brøndby.

Gæsterne kom ellers hurtigt foran, men efter to hurtigste scoringer var FCK foran efter 12 minutter. I anden halveg fik Brøndby udlignet på et selvmål, inden Falk altså i det 64. minut lavede kampens sidste mål - og det siger også noget om københavnernes niveau i denne sæson, ifølge Peter Ankersen.

- Vi ville gerne blive dansker mestre i dag, og jeg synes, vi fulgte gameplanen. Vi var det bedste hold, men det blev lidt en rodet kamp - ikke en vanlig FCK-kamp. Men vi viste, at vi har noget ekstra i de her kampe, og det vidner hele sæsonen også om.

Et fuldendt hold

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert, Flemming Toft, er mesterskabet lige så fortjent, som FCK-spillerne selv giver udtryk for.

- Det har været en helt suveræn sæson for FCK. De er kommet stærkt igen efter en miserabel sæson sidste år. De har været dominerende i næsten hele sæsonen og cementerer det her foran 33.000 tilskuere mod de værste rivaler fra Brøndby. Dem har de nu distanceret med næsten 40 point.

Toft har særligt store roser til overs for den måde, FC København har fået vendt sidste sæsonens nedtur til triumf.

- De har fået nogle tilgange, der har været meget, meget godt set af Ståle Solbakken. Robert Skov er blevet Superligaens største profil, Dame N'Doye er kommet tilbage og har lavet et hav af mål, og i det hele taget har typer som Andreas Bjelland og Viktor Fischer bare været gode. Det er et hold, der er blevet fuldendt i forhold til i fjor, mener eksperten.

Det er femte gang, FC København sikrer DM-titlen i en kamp mod Brøndby.