Fodbold

- Skovs mål skulle ikke have talt, erkender kampens dommer

Robert Skov scorede til 1-1 mod Brøndby.  Lars Møller / Ritzau Scanpix

Ifølge manden med fløjten var det en fejl, at Robert Skovs straffesparksscoring ikke blev annulleret, fordi FCK'eren rørte bolden to gange.

Brøndby-spillernes utilfredshed ville ingen ende tage, efter FC Københavns Robert Skov scorede det udlignende mål på straffespark 10 minutter inde i søndagens derby i Parken.

Ikke blot fordi, de nu ikke længere var foran efter et tidligt føringsmål af Simon Tibbling, men fordi de mente, at Skovs straffesparkmål slet ikke skulle tælle, da FCK-spilleren kom til at sparke bolden ind på sit støtteben i afslutningsøjeblikket, så den tydeligt blev rettet af og endte midt i Brøndby-målet.

Og Brøndby-spillerne havde helt ret, hvilket kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen også erkendte blankt efter kampen.

- Når vi ser slow-optagelserne, er det en forkert scoring, der skulle have været annulleret, fortæller dommeren til TV 2 SPORT.

- Jeg skal kigge på sparkeren, men også på de spillere, der løber ned mod målet for tidligt, og jeg havde ikke set under kampen, at han rører bolden to gange. Det er jo meget beklageligt, ærgerligt og frustrerende, at man står her efter kampen og har lavet en kampafgørende fejl.

Ifølge reglerne i det internationale regelsæt Laws of the Game (LOTG) skal det nemlig ikke være muligt at eksekvere et straffespark, som Robert Skov gjorde det i Parken, og det var den tidligere fodbolddommer, Benjamin Leander, også hurtig til at gøre klart på Twitter umiddelbart efter episoden.

- Spilleren må ikke røre bolden igen, før den har rørt en anden spiller. Hvis spilleren - efter straffesparket er taget - rører bolden, før en anden spiller, bliver modstanderen tildelt et indirekte frispark, står der i tweetet.

- Kun VAR kunne have forhindret det

Ifølge Mads-Kristoffer Kristoffersen er der kun en ting, der kunne have forhindret ham i at lade 1-1-målet stå.

- Når man står efter en kamp og har tilladt et forkert mål, så ja – så mangler vi VAR i Danmark.

VAR (forkortelsen af den engelske term for 'videodommer', red.) er allerede blevet indført i flere europæiske turneringer, og blev også brugt under sommerens VM-slutrunde i Rusland, men er endnu ikke kommet til Danmark.

- Vi har snakket meget om i omklædningsrummet, hvordan vi kan se sådan noget under kampen, og det eneste, der kunne have hjulpet os i den situation, havde været VAR, fortæller dommeren.

Med en sejren sikrede FCK sig klubbens 13. mesterskab, og det er femte gang, de kan vinder mesterskabet i en kamp mod Brøndby.