Fodbold

United-legende bed mærke i Solskjærs smil under ny skuffelse

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-hold kan ikke længere nå i top-4 i Premier League. Jason Cairnduff / Ritzau Scanpix

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har ikke meget at smile over for tiden, men gjorde det alligevel undervejs i søndagens kamp.

Kritik er ikke en mangelvare for Manchester United i disse tider. Det er succes og point til gengæld.

Med et skuffende 1-1-resultat mod Premier League-nedrykkerne fra Huddersfield er storklubbens chance for top-4 udspillet, og i det hele taget er der ikke meget perspektiv for holdet lige nu.

- Jeg vil hellere se Huddersfield end Manchester United spille. De har måske ikke kvaliteten, men i hvert fald har de spillere til at sympatisere med. Lige nu er der ikke noget, jeg kan lide ved Manchester United. De er bare forfærdelige. En gruppe af forladte mennesker, siger Skysports’ fodboldekspert Gary Neville efter søndagens kamp.

Krisen er efterhånden total, og ved roret står norske Ole Gunnar Solskjær, som ifølge Neville har meget vanskelige vilkår med en trup, der ikke ser ud til at ville ofre sig for klubben.

Søndag blev den norske manager spottet smilende på bænken. Det så Neville også, og han har et bud på, hvorfor mundvigene vendte opad.

- Se, han står og griner. Sandsynligvis fordi de er så elendige, siger han.

Gary Neville ved om nogen, hvad han taler om, når det drejer sig om Manchester United. Han spillede over 400 kampe for klubben og har vundet otte mesterskaber samt to Champions League-titler i den røde trøje. Det stærke tilhørsforhold til klubben ser ikke ud til at lægge en dæmper på kritikken af Manchester-klubben.

- Det er ikke noget fodboldhold længere, slår han ligeledes fast.

Solskjær forklarer smil

Udover det faktum at Champions League bliver uden Manchester United i næste sæson, og at klubben er inde i en svær periode, var nordmandens smil også et tema efter kampen.

- Jeg er optimist af natur, siger Ole Gunnar Solskjær ifølge Manchester Evening News.

- Jeg tror, jeg smilte mere i de første 20-25 minutter, fordi jeg mente, at vi spillede noget god fodbold. Men vi var ikke i stand til at kapitalisere på de chancer, vi skabte, og vi var ikke gode nok til sidst.

Efter søndagens kamp var United-manageren samtidig ikke sen til at erkende, at resultatet ikke var optimalt. Og her var der intet smil at spore i Solskjærs alvorlige blik.

- På 90 minutter var vi ikke gode nok. Vi kunne ikke udnytte vores chancer, siger han og uddyber:

- Det var mærkeligt, hvordan vi ændrede tilgangen til kampen. I stedet for at spille let begyndte vi at gøre det svært. Vi er, hvor vi er af en grund. I en lang sæson har vi ikke været gode nok, og i dag blev det sidste håb revet væk fra os. Det kommer ikke som en overraskelse.

Manchester United ligger på sjettepladsen i Premier League med 66 point efter 37 kampe.