Fodbold

City cruiser guldet hjem i Liverpools bedste sæson, mener Toft

Manchester City er én sejr fra at vinde Premier League for anden gang i træk. Ritzau Scanpix

Manchester City er én sejr fra klubbens andet mesterskab i træk. Det kan næsten ikke gå galt, lyder vurderingen.

For ottende gang skal Premier League afgøres i sidste spillerunde, og for tredje gang kan Manchester City sikre mesterskabet i sæsonens sidste kamp.

Og sådan ender det, vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft efter Manchester Citys sejr over Leicester mandag aften.

Lyn-analyse

Jeg tror, City cruiser sig igennem nu. De har fået to smalle sejre uden at spille overbevisende, og de ér jo gode. Samtidig har Liverpool spillet deres bedste sæson i nyere tid. De får knap 100 point og har scoret et hav af mål, men alligevel er det ikke nok.

 1. Manchester City: 95 point, 91-22 i målscore
 2. Liverpool: 94 point: 87-22 i målscore

Mandagens City-sejr betyder, at de regerende mestre fører Premier League med ét point inden sidste spillerunde.

Derfor skal City ’bare’ vinde over et af ligaens dårligste hold Brighton. Omvendt skal Liverpool håbe, at City IKKE vinder – og samtidig selv slå Wolves.

Det er det eneste, der kan sende mesterskabet til Liverpool for første gang siden 1990. Og det er ikke videre realistisk, hvis man retter blikket mod de største bookmakere. I skrivende stund ligger oddset på et City-mesterskab på cirka 1,10, mens man kan få pengene 7,5 gange igen, hvis man har held med at spille på Liverpool som mester.

 • Brighton (nummer 17) – Manchester City
 • Liverpool – Wolves (nummer 7)

Lyn-analyse

Liverpool kan i bund og grund spille uden nerver, fordi de har alt at vinde – mens City vil være lidt pressede. De har den ene hånd på pokalen, og nu skal de have den anden med. Men de er så gode i boldmæssig forstand, at de kan cruise titlen hjem. De vinder selv på de dage, hvor de ikke spiller prangende. 

Siden etableringen af Premier League, som vi kender det i dag, er mesterskabet blevet afgjort i sidste runde syv gange tidligere.

En liste fra statistikvirksomheden Gracenote viser, at det kan blive tredje gang, Manchester City vinder guld i sidste runde.

Engelsk guld i sidste runde

 • 2014: Manchester City: Slog West Ham 2-0 på hjemmebane
 • 2012: Manchester City: Slog Queens Park Rangers 3-2 på hjemmebane
 • 2010: Chelsea: Slog Wigan 8-0 på hjemmebane
 • 2008: Manchester United: Slog Wigan 2-0 på udebane
 • 1999: Manchester United: Slog Tottenham 2-1 på hjemmebane
 • 1996: Manchester United: Slog Middlesbrough 3-0 på udebane
 • 1995: Blackburn: Slog Liverpool 2-1 på udebane

Liverpool kan altså ende med at blive nummer to med 97 point. Det havde været nok til at sikre mesterskabet i Premier League i alle sæsoner undtagen denne og forrige sæson. Sidste år fik Manchester City 100 point.

Hvis Liverpool ender på andenpladsen med 97 point, vil klubben være det hold i de største europæiske ligaer, der har fået flest point uden at vinde guld.

Den sidste runde i Premier League spilles søndag den 12. maj. Alle kampe afvikles klokken 16.