Fodbold

Liverpool er i Champions League-finalen efter vildt comeback

Liverpool er i Champions League-finalen efter et comeback af de helt store, hvor de vendte et 0-3-nederlag.

Et af de helt store fodboldmirakler udspillede sig tirsdag aften, da Liverpool kæmpede sig i Champions League-finalen.

De rødblusede var nemlig bagud med 0-3 efter den første semifinale, og det krævede dermed en stor kamp, hvis Liverpool igen skulle booke en plads i finalen, som de også gjorde sidste år.

Liverpool leverede ikke bare en god kamp. De leverede en pragtpræstation, som kun er set få gange i Champions League. De udspillede catalanerne med 4-0 og er klar til deres niende finale og den anden i streg.

Liverpool FC - FC Barcelona 4-0 (4-3 samlet)

  • 1-0 - Divock Origi ('7)
  • 2-0 - Georginio Wijnaldum ('54)
  • 3-0 - Georginio Wijnaldum ('56)
  • 4-0 - Divock Origi ('79)
  • Advarsler: 2 til Liverpool, 3 til Barcelona

Lyn-analyse

Det røde mirakel. Liverpool med ryggen mod muren, da det startede. Barcelona med ryggen mod bolden, da de spillede. Uden Salah, uden Firmino, en anden halvleg uden Robertson. Et sindsygt comeback skabt på baggrund af energi, fremadrettet lyst, tro og evner. Og så Anfield. Klædt i rødt, vil man aldrig være alene. Barca-nedturen monumental. Liverpool-opturen utrolig. Fodbold, når det er bedst. 

Sådan forløb kampen /ritzau

Liverpool skulle frem for at jagte scoringer, og der var gevinst allerede efter seks minutter. Men Barcelona hjalp godt til. Jordi Alba headede bolden tilbage mod sit felt, men Liverpool erobrede den aggressivt.

Jordan Henderson afsluttede i første omgang, keeper Marc-Andre ter Stegen reddede i første omgang, men Divock Origi fulgte op og scorede på riposten.

Derefter fulgte en periode med chancer i begge ender. Barcelona fik god plads til at slå giftige kontraangreb, men forpassede chancen for at score det udebanemål, der kunne give dødsstødet til Liverpool.

Blandt andet burde Lionel Messi have udlignet efter et kvarter. Men utroligt nok blev der ikke scoret yderligere i første halvleg.

I pausen leverede Liverpool-manager Jürgen Klopp så en genistreg ved at indskifte Georginio Wijnaldum fra anden halvlegs begyndelse. Ti minutter senere havde den hollandske midtbanespiller scoret to gange.

Først søgte han den rette placering midt i feltet og sendte Trent Alexander-Arnolds indlæg i nettet til 2-0 efter otte minutter. To minutter senere brugte han hovedet og headede Xherdan Shaqiris servering i kassen til 3-0.

Så faldt der lidt mere ro på kampen, da det hele stod lige sammenlagt, og man fornemmede, at en forlænget spilletid var et oplagt scenarie. Men sådan gik det ikke.

11 minutter før tid fik Liverpool hjørnespark. Barcelona-spillerne var i et kort øjeblik uopmærksomme, og Trent Alexander-Arnold sendte bolden ind foran mål, hvor Origi i fri position kunne score for anden gang, nu til 4-0.

Barcelona var helt ved siden af sig selv i anden halvleg og skabte stort set intet. Målet til 1-4, der ville sende Barcelona videre på reglen om udebanemål, udeblev da også. Og så kunne jublen gå helt amok på Anfield.