Fodbold

- Vi beviste, alt er muligt, siger Liverpool-målscorer

Wijnaldum scorede to af Liverpools mål i sejren over FC Barcelona. Phil Noble / Ritzau Scanpix

Georginio Wijnaldum var sur på sin manager, fordi han startede ude i returopgøret mod FC Barcelona. Men det endte med glæde.

En indskifter spillede en ekstraordinær rolle i Liverpools sensationelle comeback over FC Barcelona.

Hollandske Georginio Wijnaldum så hele første halvleg fra bænken, men fra anden halvlegs start betrådte han græsset i stedet for en skadet Andrew Robertson.

Blot ti minutter senere havde han scoret to mål og bragt Liverpool markant tættere på en Champions League-finale. Da Divock Origi scorede til 4-0, var det pludselig en realitet, at de havde overkommet nederlaget på 0-3 fra første kamp.

- Det er utroligt. Vi var sikre på, at vi kunne vinde 4-0 på hjemmebane. Folk udefra troede ikke på, at vi kunne. Men vi vidste, at det var muligt, selvom det ville blive svært. Vi beviste, alt er muligt i fodbold.

- Det er virkelig emotionelt. Jeg var virkelig sur på manageren, da han satte mig på bænken. Jeg måtte bare gøre noget, da jeg kom ind, siger Wijnaldum smilende til det engelske medie BT Sport.

Klopp er overvældet

Liverpools anfører, Jordan Henderson, forklarede efter kampen, at det var en af de helt specielle aftener, som hører til blandt de største i historien.

- Jeg tror ikke, at mange folk gav os en chance. VI kæmpede igennem hele kampen og vidste, at det ville blive svært. Men det var stadig muligt. Den tro, vi havde i omklædningsrummet, var utrolig. Se og hør stemningen. Det er helt utroligt og en speciel aften, siger Henderson.

Det er anden gang i træk, at Jürgen Klopp fører Liverpool til en Champions League-finale. Denne gang efter et sandt drama og en 4-0-sejr over FC Barcelona, som efterlod træneren overvældet.

- Hele præstationen, hele kampen var faktisk for meget. Det var overvældende. Jeg har set så mange kampe i mit liv, men jeg kan ikke huske nogen kampe som denne, siger den tyske manager.

- Jeg sagde til gutterne før kampen, at missionen var umulig, men fordi det var dem, havde de en chance, siger Jürgen Klopp til uefa.com.

Liverpool er nu klar til Champions League-finalen den 1. juni mod enten Tottenham eller Ajax.