Fodbold

- Klopp og Liverpool er som skabt for hinanden, mener Toft

Mohamed Salah, Jurgen Klopp og Virgil van Dijk fejrer sejren med flere fra staben.  Paul Ellis / Ritzau Scanpix

Liverpool kan i år vinde den første titel under Jürgen Klopp, der ifølge Flemming Toft kun har været en gevinst for holdet.

Det er kun gået én vej for Liverpool med cheftræner Jürgen Klopp ved roret.

I sine første fire sæsoner har tyskeren ført klubben i tre europæiske finaler - senest tirsdag aften med en sensationel sejr over Barcelona - og en pokalfinale og kan i denne sæson stadig nå at forbedre statistikken med både en Champions League- og en Premier League-titel.

- Han er fuldstændig skabt til Liverpool, og omvendt er Liverpool også fuldstændig skabt til ham. Det er et godt match, og de bliver ved at bygge på, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft.

- Han er tilsyneladende rigtig stærk i mandskabspleje. Det kan man tydeligt se. Han er meget tydelig i sit kropssprog på sidelinjen, og så er han en stor taktiker.

Det er endnu ikke lykkedes Liverpool at vinde en titel under Jürgen Klopp, og sker det heller ikke i år, kan det komme til at hænge tyskeren ekstra meget over hovedet.

I år er der nemlig deadline for Klopps titeljagt, hvis man tage tyskerens eget ord for det.

- Giv os lidt tid til at komme i gang, men når vi taler sammen om fire år, har vi nok vundet en titel. Hvis ikke, burde jeg måske tage til Schweiz for at vinde den næste, sagde han med et glimt i øjet, da han i 2015 blev præsenteret som Liverpool-træner.

Ender Liverpool med at tabe det engelske mesterskab til Manchester City, kan Klopp i sin allersidste kamp i sin fjerde sæson - Champions League-finalen 1. juni - nå at leve op til sit friske løfte.

- Fortjent finaleplads

Finalepladsen blev sikret med en 4-0-sejr over Barcelona, der havde vundet det første opgør på hjemmebane med 3-0.

Englænderne kom blæsende fra start. En tidlig scoring satte gang i en historisk aften på Anfield, hvor Divock Origi i det 79. minut scorede målet, der sendte Liverpool i Champions League-finalen for andet år i træk.

- Vi var vidne til endnu en episk forestilling i Europas fodboldtop. Både fysisk, teknisk og taktisk var Liverpool langt bedre end Barcelona - faktisk over begge kampe. Kollektivet fungerede foran en fantastisk kulisse, båret frem af publikum. På alle parametre var det et Liverpool-hold, som fortjente at komme i den finale, siger Flemming Toft.

I finalen venter enten Ajax eller Tottenham, der spiller onsdag aften.