Fodbold

Slagne på stribe - sen scoring slukkede Ajax

Knuste Ajax-spillere efter et kolossalt kollaps i Champions League-semifinalen mod Tottenham. Olaf Kraak / Ritzau Scanpix

Ajax-spillerne gik samtlige følelser igennem i Champions League-semifinalen mod Tottenham. Men størst og sidst var skuffelsen.

Fodbold er følelser. Både for de fejrende, men også for de fejlende. Tottenhams spillere faldt hinanden om halsen både stående og liggende uden at fatte, hvad de blot havde været en del af i Champions League-semifinalen i Amsterdam.

Ligeså lidt forstående, men med helt andre følelser lå Ajax-spillerne efter slutfløjtet. Med et par meter imellem dem, knuste og tømte for kræfter.

- Det er svært lige nu. Selvfølgelig en kæmpe skuffelse. Vi har det ene ben i finalen, og så scorer de i de døende sekunder. Det er selvfølgelig den værste måde at ryge ud på, siger Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

- Hvis de nu havde lavet målet lidt tidligere, så kunne man måske have rettet op på det. Men ja, forfærdeligt. Der var også meget stille i omklædningsrummet.

Den traditionsrige hovedstadsklub fra Holland, som på imponerende vis sendte både Real Madrid og Juventus ud, inden de var sekunder fra en plads i Champions League-finalen.

Det begyndte også godt for Ajax, som hurtigt kom foran ved anfører Matthijs de Ligt ved 1-0 og siden Hakim Ziyech til pauseføring på 2-0.

En føring, som bekendt både blev udlignet og forvandlet til en Tottenham-forløsning til allersidst.

- Det er et mareridt, siger den blot 19-årige anfører til hollandsk tv, skriver Reuters.

- Vi forærede dumme mål væk. Vi var så tæt på finalen ... og så gik bolden ind. Det er ikke til at tro på, siger Matthijs de Ligt om den finaledrømmen, som brast i de sidste sekunder.

Kontrasten mellem Tottenham-jublen i forgrunden og skuffelsen hos Ajax-spillerne i baggrunden er slående.

Drømmeslukkeren blev Lucas Moura endegyldigt, da han med et vildt hattrick sendte Tottenham i finalen på bekostning af Amsterdam-holdet.

Efter kampen var den tidligere Ajax-spiller - og nuværende Tottenham-stjerne - danske Christian Eriksen overbærende over for de slagne hollændere:

- Jeg har ondt af Ajax, jeg kender mange her. De havde måske fortjent det, men vi gjorde det. Jeg er tabt for ord. Det var en vanvittig kamp, siger Eriksen til BT Sport efter kampen.

Flere af-Ajax spillerne var rørt til tårer efter den enorme skuffelse, som en tabt semifinale i Champions League-semifinale naturligvis er. En tristesse som kun bliver så meget sværere at sluge for det hollandske hold, fordi de var så tæt på finalen.

- De gjorde det virkelig godt i anden halvleg. Llorente var nok deres nøgle. Vi er skuffede, men jeg er stadig stolt over mit hold, og det vi har præsteret, udtaler 21-årige Frenkie De Jong til norske Viasport Fotball.

Lasse Schöne trøster unge Frenkie De Jong efter slutfløjt