Fodbold

Det er en forbandet dato, skriver hollandsk medie om Ajax-kollaps

Ajax har aldrig fået et brugbart resultat den 8. maj.  Emmanuel Dunand / Ritzau Scanpix

Ajax Amsterdam var få sekunder fra Champions League-finalen 2019, men så scorede Lucas Moura til 3-2.

De hollandske medier begræder Ajax’ Champions League-exit, akkurat som spillerne gør det.

Men ifølge Telegraaf var det måske ikke så overraskende endda, at Ajax satte en samlet 3-0-føring over styr. I løbet af en halvleg kæmpede Tottenham sig tilbage, og takket være et hattrick af Lucas Moura vandt englænderne returkampen med 3-2.

Det næsten forventelige kollaps skyldes datoen: 8. maj. En skrækdato i Ajax’ historie, skriver Telegraaf.

Telegraaf: Onsdag sluttede Ajax’ Champions League-sæson på en vanvittig og dramatisk måde. Forbandelsen den 8. maj slog igen nådesløst ned i Amsterdam-klubben.

Gennem historien har Ajax spillet seks kampe den 8. maj. Fem gange har Amsterdamholdet tabt, og én blev spillet uafgjort. Det var den mest smertefulde uafgjorte kamp i Ajax’ historie, den 8. maj 2016, da Ajax missede mesterskabet mod De Graafschap (1-1).

NRC: Med en frygtelig afslutning på en eminent Champions League-sæson er Ajax slået ud i semifinalen efter et skizofrent returopgør, der blev tabt i sidste minut.

NU: Ajax missed Champions League-finalen på en bizar måde. Holdet fra Amsterdam tabte returkampen mod Tottenham med 3-2 efter en hård fight, der blev afgjort af et mål i overtiden.

Lucas Moura blev den store Tottenham-helt på Johan Cruijff Arena. Han scorede hattrick.

NOS: I det sidste sekund af tillægstiden havde Ajax grebet om Champions League-finalen. Ved pausen førte Ajax med 2-0, men med et hattrick sparkede Lucas Moura englænderne i finalen. Hans sidste mål blev scoret i det 96. minut.

Voetbal International: Ajax braget ud af Champions League: Drømmen sluttede med en thriller.

I Champions League-finalen skal Tottenham møde Liverpool, der spillede sig i finalen med en samlet 4-3-sejr over FC Barcelona.