Fodbold

Schöne forklarer stort koks, der lukkede Tottenham ind i kampen

Lasse Schöne trøstede Frenkie de Jong efter det samlede nederlag til Tottenham.  Piroschka Van De Wouw / Ritzau Scanpix

Ajax Amsterdam var få sekunder fra en plads i Champions League-finalen. En scoring seks minutter inde i overtiden knuste drømmen.

Tæt på og alligevel enormt langt fra.

Det er følelsen i Ajax Amsterdam, der lige netop ikke spillede sig i Champions League-finalen onsdag aften, hvor Tottenham gik videre på reglen om udebanemål efter en sejr på 3-2.

Ved Lucas Mouras udligning til 2-2 var Lasse Schöne uheldigt involveret i klumpspillet foran Ajax-målet. Efter en god redning af målmand Andre Onana dumpede bolden ned for fødderne af Schöne, men danskeren nåede aldrig at ekspedere den væk, inden målmanden kastede sig ned og endte med at vælte Schöne. Derefter fik Moura fat i bolden, inden han afdriblede to modspillere og sendte bolden i mål.

- Jeg ville sparke den væk, og målmanden ville tage den, så han vælter ind i mig, og så får jeg ikke rigtig fat på den, tror jeg. Det er, som om jeg bliver sådan: "Okay, men så tager du den", men så mister jeg den desværre. Den ryger ud til ham (Moura), og så skyder han den stadigvæk forbi tre mænd, så det var lidt ærgerligt, forklarer Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

Lucas Moura scorede hattrick, da Tottenham slog Ajax med 3-2 mål.
Lucas får fat i bolden.
Her går bolden i mål til 2-2.

Scoringen lukkede Tottenham helt ind i kampen, så ét mål mere ville være nok til at sende englænderne i Champions League-finalen for første gang.

Sen, sen scoring

Kampens afgørende scoring blev sat ind af Lucas Moura efter 95 minutter og 1 sekund af returkampen, hvor der var lagt fem minutter til.

- Det er svært lige nu. Selvfølgelig er det en kæmpe skuffelse. Vi har det ene ben i finalen, og så scorer de i de døende sekunder. Det er selvfølgelig den værste måde at ryge ud på. Hvis de nu havde lavet målet lidt tidligere, så kunne man måske have rettet op på det. Men ja, det er forfærdeligt. Der var også meget stille i omklædningsrummet, fortæller Lasse Schöne.

I den første semifinalekamp vandt Ajax med 1-0. Med 3-3 samlet går Tottenham videre på reglen om udebanemål, fordi englænderne scorede tre gange på Ajax’ hjemmebane. Det efterlader den tidligere Ajax-spiller Christian Eriksen med blandede følelser.

- Jeg har ondt af Ajax, for det må være hårdt for dem efter at have været så langt foran. De kunne gå videre på en uafgjort i dag, så det gør da sikkert ondt på dem. Men det er meget dejligt for os, siger Eriksen til TV 2 SPORT.

I finalen skal Tottenham møde Liverpool, der slog FC Barcelona i semifinalen.