Tottenham føjede nyt kapitel til liste over største comeback i CL

16x9
Spillere og trænere jubler efter det store comeback. Foto: Matthew Childs / Ritzau Scanpix

Tottenham var nede 0-2 ved pausen mod Ajax i Amsterdam, men takket være et hattrick af Lucas Moura vandt englænderne 3-2 og avancerede til finalen.

Det er miraklernes tid i europæisk klubfodbold.

Tirsdag aften vandt Liverpool 4-0 over FC Barcelona efter at have tabt den første Champions League-semifinale i Spanien 0-3, og i Amsterdam onsdag aften fulgte Tottenham op med endnu et utroligt comeback.

Christian Eriksen og co. tabte den første semifinale til Ajax 0-1, og nede 0-2 ved pausen på Johan Cruijff ArenA lignede det en nærmest umulig opgave for englænderne at komme tilbage.

Men med Lucas Mouras tre mål - det sidste i dommerens sjette tillægsminut - lykkedes det Tottenham at spille sig i sin første Champions League-finale nogensinde på reglen om flest scorede mål på udebane.

Herunder kan du se de største comeback i Champions League-historien over to kampe:

De største comeback i Champions League
2000
Tirsdag den 18. april
Barcelona videre efter forlænget spilletid
Franck de Boer, Philipe Cocu, Luis Figo, Rivaldo og Pep Guardiola jubler efter sejren over Chelsea. GUSTAU NACARINO / Scanpix Danmark
Chelsea vandt den første kamp 3-1, og da returkampen i Spanien også sluttede 3-1 til hjemmeholdet, skulle det afgøres i forlænget spilletid. Rivaldos mål på straffespark og Patrick Kluiverts mål sørgede for, at Barcelona var videre til semifinalerne.
 
- Vi spillede en perfekt kamp. Vi fik et enormt tilbageslag, men evnede at vende tingene, sagde Luís Figo efter kampen.
 
Chelsea - FC Barcelona 3-1
FC Barcelona - Chelsea 5-1 (efter forlænget spilletid)
2004
Tirsdag den 6. april
Monaco tager fusen på Real Madrid
Fernando Morientes med Ludovic Giuly på skuldrene jubler under kampen mod Real Madrid. GERARD JULIEN / Scanpix Danmark
Monacos europæiske eventyr lignede et overstået kapitel efter 2-4-nederlaget på Santiago Bernabéu, men lejesvenden fra Madrid, Fernando Morientes, og Ludovic Giulys scoringer skabte miraklet og Monaco pladsen i semifinalerne.
 
- Jeg er meget glad for Monacos sejr, men jeg har venner i Madrid, som må have en svær tid, sagde Morientes efter kampen.
 
Real Madrid - Monaco 4-2
Monaco - Real Madrid 3-1
Onsdag den 7. april
Deportivo La Coruña overrasker mod AC Milan
Albert Luque jubler efter sin scoring mod AC Milan. IAGO LOPEZ / Scanpix Danmark
Riazor Stadium i Coruna gik fuldstændig amok, da Deportivo vendte 1-4 fra den første kamp i Milano til 4-0 på hjemmebane og spillede sig videre til semifinalerne i den prestigefyldte turnering.
 
Forud for returkampen udtalte daværende Deportivo-træner Javier Irureta, at holdet stod over for en meget svær og udfordrende opgave, "men i fodbold sker der ofte mirakler, ting du ikke nødvendigvis rationelt forventer."
 
AC Milan - Deportivo La Coruna 4-1
Deportivo La Coruna - AC Milan 4-0
2012
Onsdag den 14. marts
Di Matteos første triumf i Chelsea
Roberto Di Matteo og Didier Drogba jubler over comebacket mod Napoli. GIUSEPPE CACACE / Scanpix Denmark
André Villas-Boas' sidste europæiske kamp som manager i Chelsea endte med et nederlag i Napoli. Afløseren var italienske Roberto Di Matteo, der fik en drømmestart i London-klubben. Didier Drogba, John Terry og Frank Lampard sørgede for, at returkampen skulle i forlænget spilletid, og med målet af Branislav Ivanovic var Chelsea videre til kvartfinalerne.
 
Chelsea vandt nogle måneder senere turneringen efter finalesejr over Bayern München.
 
Napoli - Chelsea 3-1
Chelsea - Napoli 4-1 (efter forlænget spilletid)
2013
Tirsdag den 12. marts
Barcelona leverer hidtil uset comeback
Lionel Messi og Dani Alves fejrer Barcelonas fjerde mål mod AC Milan. QUIQUE GARCIA / Scanpix Denmark
Aldrig havde et hold formået at spille sig videre efter et 0-2-nederlag på udebane, men det lykkedes FC Barcelona i sæsonen 2012/13. Foran et veloplagt publikum på Camp Nou scorede Lionel Messi to gange, og i tillægstiden lukkede og slukkede Jordi Alba til 4-0.
 
AC Milan - FC Barcelona 2-0
FC Barcelona - AC Milan 4-0
2014
Onsdag den 19. marts
Robin van Persie redder United
Robin van Persie scorede tre mål mod Olympiakos på Old Trafford. PAUL ELLIS / Scanpix Denmark
Manchester United undgik den helt store katastrofe mod Olympiakos takket være Robin van Persie. Hollænderen scorede tre gange i returkampen på Old Trafford i Manchester, og United var dermed videre til kvartfinalerne.
 
Olympiakos - Manchester United 2-0
Manchester United - Olympiakos 3-0
Tirsdag den 8. april
Sent mål sender Chelsea videre
José Mourinho taler til sine spillere, der er i gang med at juble over Demba Bas scoring mod Paris Saint-Germain. GLYN KIRK / Scanpix Denmark
Det lignede et exit for Chelsea, da Paris Saint-Germins Javier Pastore i tillægstiden scorede til 3-1 og sørgede for et fint udgangspunkt inden returkampen i London. José Mourinhos indskiftninger på Stamford Bridge gav dog pote. André Schürrle bragte Chelsea foran og med tre minutter tilbage sendte Demba Ba stadion i ekstase.
 
- Vi satte alt på spil i aften. Selv hvis vi ikke havde scoret det andet mål, ville vi have været stolt af drengene, sagde Mourinho efter kampen.
 
Paris Saint-Germain - Chelsea 3-1
Chelsea - Paris Saint-Germain 2-0
2015
Tirsdag den 21. april
Bayern München stormer i semifinale
Bayern-spillerne fejrer sejren foran fansene. - - / Scanpix Denmark
Med sit mål til 3-1 gav Jackson Martínez Porto en fordel inden returkampen i Tyskland, for aldrig før havde Bayern München overvundet et tomålsnederlag i den første af to kampe i knockoutfasen i en europæisk turnering. Pep Guardiola havde dog motiveret sine spillere i en sådan grad, at inden det første kvarter af returkampen i München var den samlede score helt lige.
Lidt over 75 minutter senere stod der 6-1 på måltavlen på Allianz Arena, og Bayern München var videre til semifinalerne.
 
Porto - Bayern München 3-1
Bayern München - Porto 6-1
2016
Tirsdag den 12. april
Ronaldo-hattrick sender Real i semifinale
Cristiano Ronaldo jubler med Marcelo og Bale. JAVIER SORIANO / Scanpix Denmark
Wolfsburg havde aldrig været blandt de sidste otte hold i Champions League, men det var ikke til at se i det første opgør i Tyskland. Real Madrid og især holdets stjerne Cristiano Ronaldo var dog en for stor mundfuld på Santiago Bernabéu, og spanierne gik videre til semifinalerne med samlet 3-2.
 
- Mål er i min DNA. Det var en perfekt, magisk aften, sagde Ronaldo efter kampen, hvor han scorede alle Reals mål.
 
Wolfsburg - Real Madrid 2-0
Real Madrid - Wolfsburg 3-0
2017
Onsdag den 8. marts
Barcelona skriver historie
Barcelona-spillerne i vild jubel efter sensationen mod PSG. LLUIS GENE / Scanpix Denmark
Fodboldspillerne fra FC Barcelona leverede et sandt mirakel, da de vendte 0-4 fra kampen i Paris til 6-1 hjemme på Camp Nou og avancerede til kvartfinalerne i Champions League for 10. sæson i træk.
 
Det var første gang, at et hold formåede at overvinde et 0-4-nederlag på udebane i den første af to europæiske knockoutkampe, og det var tilmed FC Barcelonas sejr nummer 300 i alle europæiske turneringer.
 
Paris Saint-Germain - FC Barcelona 4-0
FC Barcelona - Paris Saint-Germain 6-1
2018
10. april
Roma leverer stort comeback
. Lluis Gene / Ritzau Scanpix
AS Roma fik et forfærdeligt udgangspunkt i første opgør mod mægtige FC Barcelona, som endnu ikke havde tabt en ligakamp i sæsonen. Italienerne tabte 1-4, og et stort comeback var nødvendigt, hvis de skulle sende FC Barcelona ud. Men med scoringer af Edin Dzeko, Daniele De Rossi og Konstantinos Manolas lykkedes det.
 
FC Barcelona - AS Roma 4-1
AS Roma - FC Barcelona 3-0
2019
5. marts
Ajax ydmyger Real Madrid på Santiago Bernabéu
Ajax-spillerne jublede over 4-1-sejren over forsvarende mestre. Gabriel Bouys / Ritzau Scanpix
Efter at have spillet en flot kamp på hjemmebanen i Amsterdam uden at have fået et resultat med sig, tog de undertippede hollændere til Madrid, hvor de skulle forsøge at drille mægtige Real. Hurtigt stod det klart, at der var noget vildt i vente, da Ajax efter 19 minutter havde bragt sig foran 2-0 og sat kurs mod kvartfinalerne. Da Lasse Schöne sendte et frispark i mål fra en spids vinkel, havde flere Real Madrid-tilhængere fået nok og rejste sig fra sæderne og forlod stadion.
 
Ajax - Real Madrid 1-2
Real Madrid - Ajax 1-4
6. marts
Manchester United skriver historie
Romelu Lukaku og Manchester United gjorde det umulige i Paris. Franck Fife / Ritzau Scanpix
Manchester United havde sat sig selv på en svær opgave, da man nede med 0-2 fra første opgør tog til Paris, hvor verdensstjernerne fra PSG havde sat næsen op efter en kvartfinaleplads. Selvom udeholdet flere gange var under stort pres, formåede de at lave tre mål og kun lukke et enkelt ind. Uniteds tre scoringer kom alle efter store fejl fra PSG-holdet, hvor det sidste blev sendt ind af Marcus Rashford fra straffesparkspletten i tillægstiden efter en VAR-kendelse. Dermed skrev Manchester United historie. Som det første hold nogensinde i verdens største klubturnering formåede de at komme tilbage efter at have tabt første knockoutkamp med 0-2 på hjemmebane. Det havde 106 hold tidligere forsøgt uden held.
 
Manchester United - PSG 2-0
PSG - Manchester United 1-3
7. maj
Liverpool med nyt mirakel
Divock Origi (th.) scorede to gange i comebacket. Peter Powell / Ritzau Scanpix
Liverpool er de ukronede konger af comeback i Champions League. Efter at have tabt den første semifinale i Barcelona med 0-3 leverede de miraklet hjemme på Anfield. To scoringer af både Georginio Wijnaldum og Divock Origi sikrede en sejr på 4-0. Det var andet år i træk, at FC Barcelona røg ud af turneringen efter et vanvittigt comeback af modstanderholdet.
 
FC Barcelona - Liverpool 3-0
Liverpool - FC Barcelona 4-0
8. maj
Sent mål sikrer Tottenham finale
Christian Eriksen og Kieran Trippier jubler med hattrick-helten Lucas Moura. Adrian Dennis / Ritzau Scanpix
Christian Eriksen og Tottenham tabte den første semifinale til Ajax 0-1 og var nede 0-2 ved pausen i returkampen i Amsterdam, men Lucas Mouras hattrick sørgede for en engelsk 3-2-sejr. Brasilianeren satte det sidste mål ind i dommerens sjette tillægsminut, og så gik Tottenham videre til sin første Champions League-finale nogensinde på reglen om flest scorede mål på udebane.
 
Tottenham - Ajax 0-1
Ajax - Tottenham 2-3