Fodbold

Engelsk succes i Europa kan være godt nyt for Østrig og Frankrig

Hvis Chelsea vinder Europa League, får Frankrig en ekstra billet til Champions League. Will Oliver / Ritzau Scanpix

Alle finalisterne i Champions League og Europa League kommer fra England. Det er de nok glade for andre steder i Europa.

Liverpool mod Tottenham og Chelsea mod Arsenal.

Sådan lyder finalerne i Champions League og Europa League. Det giver mulighed for, at fem engelske hold skal spille med i Champions League i næste sæson – men det kan også være godt nyt for både østrigske og franske klubber. Det skriver BBC, da hver nation maksimalt må have fem hold med i Champions League.

I begge finaler vil vinderen kvalificere sig til gruppespillet i Champions League i næste sæson, men både Liverpool og Chelsea har allerede sikret kvalifikationen via Premier League. Samtidig skal Tottenham smide et forspring på tre point og en målscore, der er otte mål bedre end nærmeste forfølger, hvis ikke holdet skal sikre kvalifikationen via en placering som nummer fire i Premier League.

Derfor tillader vi os at gå ud fra det klart mest realistiske scenarie: Liverpool, Chelsea og Tottenham er sikret en plads i Champions League efter sommerferien.

Champions League

Da vi går ud fra, at Champions League-finalisterne allerede har sikret sig adgang til turneringen i næste sæson, vil finalevinderens billet ryge videre i systemet. Ikke til et engelsk hold – men til den østrigske mester, fordi Østrig rangerede som nummer 11 ved sæsonens begyndelse.

Salzburg, der har vundet det østrigske mesterskab, får dog ikke en billet direkte til gruppespillet i Champions League. Holdet skal kvalificere sig grundet den lave placering.

Europa League

Chelsea er som nævnt sikret en Champions League-plads, mens Arsenal ikke ser ud til at klemme sig ind i top fire i Premier League.

Det betyder, at Arsenal skal vinde Europa League-finalen for at spille sig i Champions League. Hvis det sker, vil England have fem hold med i næste sæson (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham og Manchester City).

Hvis Chelsea vinder Europa League, vil Arsenal ikke overtage pladsen. Den vil i stedet gå videre til nummer tre i den franske liga. Frankrig rangerede som nummer fem, da sæsonen begyndte.